-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Kairys susitikime su naujaisiais LKT nariais: „Tarybą norisi matyti aktyvią“

Kultūros ministras Simonas Kairys pirmadienį susitiko su naujos kadencijos Lietuvos kultūros taryba (LKT) – pirmininke Asta Pakarklyte ir dešimčia naujųjų LKT narių, rašoma pranešime spaudai.
Susitikimas su LKT
Susitikimas su LKT / Kultūros ministerijos nuotr.

Kreipdamasis į naujosios kadencijos LKT narius jų pirmąją darbo dieną, kultūros ministras linkėjo sėkmės vykdant savo atsakingą ir svarbią misiją.

„Norisi matyti LKT aktyvią ir reaguojančią, atvirą pasikeitimams nuomonėmis. Šios kadencijos metu laukia išties daug iššūkių bei pokyčių, tačiau stengsimės drauge užtvirtinti ir išsaugoti esminius LKT veiklos principus paisant pagarbaus atstumo ir savireguliacijos“, – sakė S.Kairys.

Naujoji LKT pirmininkė A.Pakarklytė – muzikologė, aktyvi kultūros savivaldos procesų dalyvė, nuo 2014 m. vadovavusi Lietuvos muzikos informacijos centrui.

Gegužės pabaigoje kartu su A.Pakarklytės kandidatūra Vyriausybė patvirtino ir 10 naujųjų LKT narių. Jais tapo: muzikologė Jūratė Katinaitė, istorikas Rimvydas Laužikas, architektas Rolandas Palekas, literatūrologas Dainius Vaitiekūnas, etnologė Aušra Žičkienė, tautinių mažumų (bendrijų) atstovas Dainius Babilas, aktorė Elzė Gudavičiūtė-Puskunigė, teatro ir kino kritikas Vaidas Jauniškis, skulptorius ir kino kūrėjas Deimantas Virgilijus Narkevičius, kultūros vadybininkė Rita Valiukonytė.

LKT narių kadencija – ketveri metai, tas pats asmuo tarybos nariu gali būti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

LKT yra biudžetinė įstaiga prie Kultūros ministerijos, kuri kultūros ministro nustatyta tvarka finansuoja kultūros ir meno programas, projektus ir kitas priemones, administruoja Kultūros rėmimo fondą, skiria kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą. LKT taip pat organizuoja kultūros ir meno tyrimus, jų įgyvendinimą, atlieka vykdomų kultūros ir meno projektų stebėseną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius