Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas J.Vaitkus iš Rusų dramos teatro vadovo konkurso trauktis neketina

Penktadienį Kultūros ministerijoje įvyko seksualiniu priekabiavimu kaltinamo režisieriaus, Rusų dramos teatro vadovo Jono Vaitkaus susitikimas su kultūros viceministre Gintaute Žemaityte. Tiesa, jo metu seksualinio priekabiavimo skandalas aptartas nebuvo – viceministrė su J.Vaitkumi susitiko dėl Rusų dramos teatro veiklos.
Jonas Vaitkus Kultūros ministerijoje
Jonas Vaitkus Kultūros ministerijoje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Buvo metinis susitikimas. Kalbėjom apie periodą iki mano kadencijos pabaigos. O toliau priklausys nuo konkurso“, – sakė J.Vaitkus.

Pasak jo, Kultūros ministerijos atstovai kol kas nėra išreiškę noro su juo aptarti seksualinio priekabiavimo skandalo, kuriame savo istorijomis su žiniasklaida pasidalino keturios buvusios J.Vaitkaus studentės ir pavaldinės.

Kultūros ministerija, šiuo metu organizuojanti naujo teatro vadovo konkursą, 15min sakė, jog kandidatams, tarp kurių yra ir J.Vaitkus, bus taikomi nepriekaištingos reputacijos reikalavimai.

Paklaustas, ar neplanuoja pasitraukti iš šiuo metu vykstančio konkurso, J.Vaitkus sakė: „Jokiu būdu.“ Iš teatro vadovo pareigų trauktis jis taip pat neketina.

VIDEO: J.Vaitkus: „Mano žmona normaliai reaguoja“

J.Vaitkus taip pat sakė atsiprašantis jam kaltinimus metusių žmonių, jei jie mano buvę įskaudinti, tačiau tvirtino, jog kreipsis į teismą ir jau pradėjo bendrauti su teisininkais: „Teisininkai stebi, žiūri, jie analizuoja, ir visa kita. Jie turi apsispręsti, ką daryti, kaip daryti, kokį ieškinį suformuluoti.“

Režisierius taip pat sakė, jog jo žmona į pareikštus kaltinimus reaguoja „normaliai“.

„Elvyra, mano žmona, normaliai reaguoja, nes ji visus tuos žmones žino ir ne kartą bendravo, netgi ir su ta Biekšaite [scenografė Simona Biekšaitė buvo pirmoji mergina, prabilusi apie galimai iš J.Vaitkaus patirtą seksualinį priekabiavimą – 15min ]. <...> Jokių užuominų. Mano moteris yra griežta ir jeigu ji sužinotų kažką, galėtų pasakyt, užuominą pasakyt, aš nežinau“, – sakė J.Vaitkus.

Ketvirtadienį buvo pranešta, kad J.Vaitkus nušalintas nuo darbo su studentais Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA), kol bus atliekamas ikiteisminis tyrimas. Komentuodamas šį sprendimą J.Vaitkus sakė, jog taip LMTA bando apsisaugoti nuo neatsakingos žiniasklaidos dėmesio.

„Per trisdešimt metų aš neturiu jokių įspėjimų ar skundų iš studentų. Pats rektorius pasakė, ar ne? Ar nepasakė? <...> Aš šiandien buvau LMTA. Bet čia mėnesiui laiko mane nušalino, kol vyksta tas tyrimas.“

Anksčiau penktadienį J.Vaitkus 15min sakė, jog visos viešojoje erdvėje skelbtos istorijos apie nederamą jo elgesį su studentėmis ir pavaldinėmis yra laužtos iš piršto, ir tvirtino nei kiek neabejojantis, jog tai yra sąmokslas prieš jį.

Paklaustas, ar, jo nuomone, tai susiję su būsimais teatro vadovo rinkimais, J.Vaitkus sakė: „Ne tik. Aš neseniai paskelbiau savo poziciją“, – sakė režisierius, primindamas antradienį žiniasklaidai išplatintą laišką, kuriame jam mestus kaltinimus vadina dalimi šmeižto kampanijos, kurią vykdo Rusijos propagandiniai kanalai. Prieš jį neva vykdomą sąmokslą J.Vaitkus sieja su būsimais teatro vadovo rinkimais ir savo kūrybine veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius