-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Sotheby's“ ir „Christie's“ surengs Banksy darbų reprodukcijų aukcionus

Aukcionų namai „Sotheby's“ ir „Christie“ pranešė, kad rugsėjį organizuos internetinius britų gatvės menininko Banksy darbų reprodukcijų aukcionus.
Banksy darbai Paryžiuje
Banksy darbai Paryžiuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šių metų rugsėjį „Sotheby's“ surengs debiutinį internetinį aukcioną, kuris bus skirtas provokacijomis garsėjančiam Jungtinės Karalystės gatvės menininkui Banksy“, – sakoma aukciono namų pranešime.

Aukcionas vyks rugsėjo 6 dieną ir jo metu bus galima įsigyti kūrinių „Mergaitė su balionu“ (angl. „Girl With Balloon“), „Sveiki atvykę į pragarą“ (angl. „Welcome to Hell“) ir „Bulvarinis skaitalas“ (angl. „Pulp Fiction“) reprodukcijų. Mažiausia pradinė loto kaina sieks 20 tūkst. JAV dolerių.

Aukcionų namai „Christie's“ organizuoja internetinį aukcioną rugsėjo 11 dieną. Jo metu bus pasiūlyta įsigyti kūrinių „Pasirink savo ginklą“ (angl. „Choose Your Weapon“), „Sustabdymas ir patikrinimas“ (angl. „Stop and Search“) bei kitų menininko darbų reprodukcijų.

2018 metų spalį „Sotheby's“ aukciono metu Banksy kūrinys „Mergaitė su balionu“ buvo parduotas už 1,4 mln. JAV dolerių. Iš karto po pardavimo įsijungė paveikslo rėme įmontuotas smulkintuvas, kuris sunaikino dalį paveikslo. Tuomet kūrinys gavo naują pavadinimą – „Meilė šiukšlių kibire“ (angl. „Love is in the Bin“).

Banksy yra britų gatvės menininkas, režisierius ir politinis aktyvistas. Jo darbus eksponuoja garsios pasaulio galerijos. Susidomėjimą Banksy kūryba stiprina tai, kad menininko tapatybė išlieka nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius