-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDA Etikos komitetas nusprendė – J.Gasiūno elgesys nesuderinamas su dėstytojo pareigomis

Vilniaus dailės akademijos (VDA) senato Etikos komitetas šį penktadienį posėdžio metu nutarė, jog Tapybos katedros dėstytojas Jonas Gasiūnas šiurkščiai pažeidė VDA Etikos kodeksą ir jo elgesys yra nesuderinamas su aukštosios mokyklos dėstytojo pareigomis.
Jonas Gasiūnas
Jonas Gasiūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Etikos komiteto pirmininkas Marius Pranas Šaliamoras 15min sakė, jog sprendžiant šį klausimą buvo remiamasi tiek anoniminiais skundais, tiek vasario 1 d. VDA studentų ir absolventų pareiškimu.

„Čia pareiškėjai jau yra žinomi, bet jie pageidavo likti neatskleisti. Etikos komitetas juos žino. Pareiškime išdėstyta daug aplinkybių, prisiminimų ir visokių faktų iš savo srities. Iš viso šį raštą pasirašė 19 žmonių – 10 šiuo metu studijuojančių VDA Tapybos katedroje, 3 studijuoja kitose VDA katedrose ir 6 absolventai“, – teigė M.P.Šaliamoras.

Komitetas, išnagrinėjęs visą gautą medžiagą priėjo prie išvados, kad buvęs Tapybos katedros dėstytojas Jonas Gasiūnas šiurkščiai pažeidė VDA Etikos kodekso straipsnius, VDA Vidaus tvarkos taisyklių nuostatas bei VDA Statuto punktus ir jo elgesys yra nesuderinamas su VDA dėstytojo vardu bei pareigomis, yra nepriimtinas akademinėje aplinkoje ir bendruomenėje.

Šią išvadą Etikos komitetas teiks Senatui, kurio posėdis numatytas vasario 14 d.

Primename, jog po šią savaitę žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose pasklidusios žinios apie galimą Vilniaus dailės akademijos Tapybos katedros dėstytojo Jono Gasiūno seksualinį priekabiavimą, ketvirtadienį jis pats pasitraukė iš užimamų pareigų, tačiau savo kaltės nepripažino.

Šią savaitę taip pat pasirodė ir anoniminiai liudijimai apie kitų VDA dėstytojų seksualinį priekabiavimą, tačiau šis klausimas VDA Etikos komitete penktadienį svarstytas nebuvo.

„Negavome jokios medžiagos. Jei toks kreipimasis ateityje būtų, nagrinėtume ir tą klausimą, bet šiandien yra tik pareiškimai sklandantys bendrai erdvėje. Jeigu bus suformuoti kaltinimai, turiu omenyje raštiškai, ir jei jie bus pateikti, tada mes juos nagrinėsim <...> Kiekvienas atvejis turi būti nagrinėjamas atskirai, nes čia yra labai jautri tema“, – sakė Marius Pranas Šaliamoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius