-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje naktiniai klubai įteisinti kaip kultūrinės institucijos

Penktadienį paskelbta, kad Vokietijoje naktiniai ir muzikos klubai turės tokį patį teisinį statusą kaip muziejai bei operos teatrai, praneša „The Art Newspaper“.
Žmonės rytinėje Berlyno pusėje, kurioje vystosi naktinių klubų bei barų kultūra
Žmonės rytinėje Berlyno pusėje, kurioje vystosi naktinių klubų bei barų kultūra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigiama straipsnyje, Vokietijos parlamentas balsavo už muzikos ir naktinių klubų perklasifikavimą į kultūrines įstaigas. Anksčiau klubai buvo apibūdinami kaip pramogos, panašiai kaip ir viešnamiai bei kazino.

Turėdami šį statusą, naktiniai ir muzikos klubai bus mažiau pažeidžiami dėl gentrifikacijos, rašoma užsienio naujienoje.

Šis nutarimas – tai 15 mėnesių Vokietijos klubų asociacijos (angl. Clubcommission) kampanijos rezultatas. Praėjusiais metais jis įtikino Parlamentą kovoti prieš klubų nykimą Vokietijoje.

Kaip argumentą, kodėl šis struktūrinis pokytis buvo reikalingas, asociacija pateikė statistinius duomenis. Pasirodo, kad Berlynas praėjusiais metais pritraukė apie 3 mln. turistų, kurie atvyko vien dėl klubų kultūros. Tai vietinei ekonomikai suteikė apie 1,5 mlrd. eurų. Tačiau apie 100 Berlyno klubų per pastarąjį dešimtmetį užsidarė, o kiti 25 yra „stebimi“, nes sulaukė skundų dėl garso bei urbanistinės plėtros.

Pokytis klubams leis veikti įvairesnėse miesto erdvėse. Be to, jie turėtų gauti mokestinių lengvatų. Vis dėlto, tai galės gauti tik institucijos, galinčios įrodyti savąją kultūrinę vertę.

Lapkritį Aukščiausiasis Vokietijos teismas paskelbė nuosprendį, leidžiantį klubams sumažinti PVM (nuo 19 iki 7 proc.). Tačiau tik tiems, kurie savo patalpose įrengė meno galerijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius