Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sirenos“ kviečia moksleivius vaidinti didžiojoje scenoje

Kiekvienas 8–14 metų moksleivis gali vaidinti didžiojoje scenoje ir tapti vieno svarbiausių metų teatro įvykio dalimi.
Pjesė „Naktis seka dieną“
Pjesė „Naktis seka dieną“ / Hugo Glendinningo nuotr.

Lietuvos moksleiviai yra kviečiami prisijungti prie pasaulinio garso britų teatro trupės „Forced Entertainment“ ir jos režisieriaus Timo Etchellso specialiai jaunimui parašytoje pjesėje „Naktis seka dieną“, kurios premjera Vilniuje vyks spalio 4-5 d., tarptautiniame teatro festivalyje „Sirenos“.

Visi 8–14 metų moksleiviai, padedant tėvams ir draugams, kviečiami registruotis į atvirą pjesės teksto skaitymo repeticiją, po kurios 17-lika jaunų žmonių bus pakviesti sukurti vaidmenį spektaklyje. Pjesės skaitymo repeticijos ir jaunųjų aktorių atranka vyks Vilniuje, Menų spaustuvėje, rugsėjo 7-8 dienomis. Registruotis kiekvienas kviečiamas čia.

„Tai unikali galimybė mūsų moksleiviams patekti į aktorinio meistriškumo pamoką, kuriai vadovaus Didžiosios Britanijos teatro žvaigždės – trupė „Forced Entertainment“. Vaikai ir paaugliai pajaus, ką reiškia tikra teatro magija, įsitraukimas į didžiulį teatrinį vyksmą“, – sako festivalio „Sirenos“ meno vadovė Kristina Savickienė.

Pjesė „Naktis seka dieną“ – tai komiškas ir kandus tekstas, skaitomas 8–14 metų moksleivių. Šis kūrinys kviečia kritiškai ir žaismingai pažvelgti į tai, kaip mes pateikiame savo pasaulį aplinkiniams. Minties aštrumas ir humoras, atsiskleidžiantis tekste, leidžia jauniems žmonėms scenoje parodyti, kaip varžo ir formuoja žodžiai, kuriuos jie girdi iš suaugusiųjų. Britų trupė „Forced Entertainment“ surepetuotą pjesės skaitymą kurs kartu su Vilniaus tarptautiniu teatro festivaliu „Sirenos“.

„Forced Entertainment“ – tai viena garsiausių pasaulyje šiuolaikino teatro trupių, kuri veikia nuo 1984-ųjų, ir yra apkeliavusi daugybę scenų ir festivalių visame pasaulyje. Tai pirmoji šios trupės viešnagė Lietuvoje.

Registracija į pjesės skaitymo repeticiją-jaunųjų aktorių atranką vyks iki rugsėjo 5 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius