Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sirenų“ audioturas „Unwelcome“ startuoja „Kultūros nakties“ metu

Pektadienio vakarą, rugsėjo 25 d., „Kultūros nakties“ metu, startuoja Vilniaus tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ parengta naujiena, skirta festivalio žiūrovams ir Vilniaus miesto gyventojams: „Unwelcome: Vilniaus audioturas“.
„Sirenų“ audioturas „Unwelcome“: Užupis
„Sirenų“ audioturas „Unwelcome“: Užupis / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 „Sirenos“

„Sirenos“ savo programa šiemet kviečia analizuoti ribas ir sienas, kurios mus skiria ir dėl kurių mes esame priversti nuolat kovoti. Kas/kodėl/ kur/ už ką kovoja?

Reflektuodama šių metų temą, „Sirenų“ komanda, bendradarbiaudama su įvairių sričių kūrėjais, parengė alternatyvų audiogidą „Unwelcome: Vilniaus audioturas“. Aštuoniose Vilniaus centrinėje dalyje išsidėsčiusiose stotelėse vilniečiai ir miesto svečiai išgirs Vilniaus istorijas, kurios vienu ar kitu aspektu audioturo kūrėjams pasirodė atspindinčios užribyje atsidūrusių žmonių, reiškinių, vietų temą - unwelcome.

Organizatorių nuotr./Audioturo žemėlapis
Organizatorių nuotr./Audioturo žemėlapis

„Sirenos“ kviečia įsiklausyti į neoficialų naratyvą, išgirsti netikėtas, šiandieniniame diskurse neaptariamas istorijas, kalbėti apie paprastų žmonių gyvenimo lūžius ir ieškoti paralelių su šiuolaikinio žmogaus kasdienio gyvenimo grėsmėmis. Balansuodamas tarp įvairių teatro žanrų, „Unwelcome: Vilniaus audioturas“ siekia laužyti nusistovėjusias formas ir klausytojams siūlo radijo dokumentikos bei radijo teatro sintezę, kurios kūrėjų akiratyje atsiduria kasdienybės siužetai, atsispindi paprasto žmogaus perspektyva, vidiniai išgyvenimai ir kasdienybė.

„Unwelcome: Vilniaus audioturas“ turi laisvą prieigą. Bendradarbiaujant su LRT, internetiniame portalo tinklalapyje klausytojai galės susipažinti su audioturo žemėlapiu, pamatyti maršruto objektus. Aštuoniose Vilniaus centrinėje dalyje išsidėsčiusiose stotelėse ant grindinio, klausytojai ras QR kodus, kuriuos nuskaičius išmaniuoju įrenginiu, išgirs konkrečios audioturo stotelės istoriją.

Klausytojai galės patys pasirinkti – eiti rekomenduojamu maršrutu ar klausyti tik pasirinktinų vietų pasakojimus. Festivalio programoje pristatytas gidas bus prieinamas festivalio metu ir festivaliui pasibaigus.

Audioturo stotelės mieste:

Elektra / Sporto rūmai, Krantinės arka, Šnipiškės, Žaliasis tiltas, Tauro kalnas, Signatarų namai, Užupis, Šv. Stepono gatvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius