Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų. 15 vieta: per du miestus išsiplėtęs „Momo Grill“

Ketvirtus metus iš eilės vykstantis projektas „30 geriausių restoranų“ tapo vienu iš laukiamiausių gastronominių įvykių Lietuvoje. Pernai kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ vykdomi rinkimai įgavo daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Kasmet jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Restoranas „Momo Grill“ Kaune
Restoranas „Momo Grill“ Kaune / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Nuo gegužės 30 dienos kasdien projekto tinklapyje ir portale 15min yra atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2019 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 27 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga prieš ketverius metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefai Valdas Anusevičius, Donatas Lukoševičius
  • Vadovas Vytautas Samavičius
  • Virtuvės tipas grill&bar
  • Adresas Liepų g. 20, Klaipėda ir Karaliaus Mindaugo pr. 18a, Kaunas
  • Internete www.momogrill.lt
  • Atidarymo metai 2014 m. ir 2018 m.
  • Vienu metu čia telpa 25 sėdimos vietos (Klaipėda), 60 sėdimų vietų (Kaunas)
  • Vidutinė karšto patiekalo kaina 18,5 Eur (šalto – 8 Eur)
  • Terasa nėra
  • Pusryčiai yra (šeštadieniais 11:00-13:00, sekmadieniais 11:00-16:00 tik Kaune)
  • Dienos pietūs yra (11:00-14:30)
  • Šunims draugiški (iki 10 kg)
  • Mėgstamiausias prieskonis chipotle glaze ir peletrūnas

2016 m. - 6 VIETA

2017 m. - 10 VIETA

2018 m. - 14 VIETA

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Šefas Vytautas Samavičius nusprendė jau ketvirtus metus iš eilės šiame trisdešimtuke puikiai vertinamas grilio patiekalų tradicijas puoselėti ne tik Klaipėdoje, bet ir Kaune. Būtent ten pernai duris atvėrė antrasis „Momo Grill“.

Ši naujoji Samavičiaus vieta stabiliai išlaiko savo pirmtako pajūryje idėją, taip pat ir šį restoraną ir trisdešimtuke, kurio vieta lyginant su pernai pasislenka žemyn vos per vieną poziciją.

Jevgenijos Žukovos nuotr./Restoranas „Momo Grill“ Kaune
Jevgenijos Žukovos nuotr./Restoranas „Momo Grill“ Kaune

KODĖL VERTA APLANKYTI? Ieškantiems kokybės ir kainos balanso „Momo Grill“ yra puikus pasirinkimas tiek Klaipėdoje, tiek Kaune. Laisva, demokratiška atmosfera, draugiškas besišypsantis kolektyvas, sočios porcijos bei stabili a la carte kokybė abiejuose miestuose – tai tik kelios, bet labai svarbios priežastys, kodėl verta aplankyti „Momo Grill“.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“ Klaipėdoje
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“ Klaipėdoje

Be to, naujasis „Momo Grill“ Kaune, įsikūręs istoriniame buvusios mielių ir spirito gamyklos pastate, patiks ne tik dėl savo meniu ir kolektyvo, bet ir dėl kūrybiškai įrengtos neįkyria prabanga alsuojančios erdvės. Beje, „Momo Grill“ pasišovė įtvirtinti vėlyvųjų pusryčių tradicijas laikinojoje sostinėje, todėl skirtingai nei Klaipėdos momas, restoranas čia veikia ir sekmadieniais.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“ Kaune
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“ Kaune

MENIU TRUMPAI. Abiejų „Momo Grill“ meniu yra kone identiški, skiriasi tik detalės. Pavyzdžiui, Klaipėdoje – kiek daugiau pasiūlymų su žuvimi „nuo grilio“, o Kaune – mėsos. Meniu (dažniausiai garnyrai) atsinaujina maždaug kas mėnesį ir, be abejonės, tai labiausiai priklauso nuo sezono. Desertai čia irgi kinta pagal metų laikus.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas

„Momo Grill“ vadinamoji taryba – restoranų šeimininkas ir šefas Vytautas Samavičius, Kauno šefas Donatas Lukoševičius ir Klaipėdos šefas Valdas Anusevičius – kasdien tariasi ir deda daugybę pastangų, kad išlaikytų vientisą kokybę ir skoninę patirtį abiejose vietose. Pasak jų, netgi vietomis susikeitusi komanda galėtų tiekti vienodą kokybę tiek ten, tiek ten. Tiesa, šefo pasiūlymai abiejuose miestuose dažniausiai skiriasi, taip pat ir dienos pietų meniu – būtent čia labiausiai išryškėja Valdo ir Donato individualumai.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas

Svarbu paminėti, kad viskas šiuose restoranuose yra gaminama vietoje (nuo duonos iki padažų) ir tik vienai dienai – nėra jokių užlaikymų.

KULINARINIAI HITAI. Legendinės naminės dešrelės (tik dienos pietų metu) – 7 Eur/vnt. (su garnyru), braziliška jautienos filė, grilio daržovės – 26,60 Eur, menkė – 15,70 Eur, pistacijų panna cotta – 4,5 Eur.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas

ŠEFAI. Gyvendamas Anglijoje būsimas Kauno „Momo Grill“ šefas, Donatas Lukoševičius, įsidarbino food truck'e, tačiau netrukus suprato, kad apie virtuvę nori sužinoti daugiau, todėl grįžo į Lietuvą ir ėmė mokytis kulinarijos. Praktikos paieškos jį atvedė į „Daugirdo“ viešbutį Kaune, vėliau – darbas „Palangos“ restorane, tuomet 2,5 metų Vilniuje tobulinantis pas šefą Martyną Praškevičių restorane „Stebuklai“. Galiausiai Donatas vėl grįžo į Kauną ir dar 2,5 metų pradirbo „uokse“ kaip Artūro Naidenko dešinioji ranka, vėliau – „Monte Pacis“ restorane, kol galiausiai išgirdęs kalbas apie „Momo Grill“ atidarymą Kaune susisiekė su Vytautu Samavičiumi ir pasiūlė jam susitikti. Dabar Donatas yra „Momo Grill“ šefas.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Šefas Donatas Lukoševičius
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Šefas Donatas Lukoševičius

Klaipėdos „Momo Grill“ visus virtuvės procesus pilnai prižiūri ilgametis Vytauto Samavičiaus kolega Valdas Anusevičius. Kartu jiedu dirba jau daugiau nei 13 metų. Vytautas gali visiškai pasitikėti Valdo tvarka ir labiau koncentruotis į restoranų plėtrą bei „Monus“, kur V.Samavičius vis dar yra vyr. šefas.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Šefas Valdas Anusevičius
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Šefas Valdas Anusevičius

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“. „30 geriausių restoranų“ sklaida užsienyje vykdoma bendradarbiaujant su turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“. Projekto pagrindinis partneris indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius