Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 šefai kviečia į labdaringus pusryčius: žada skanų maistą, meno aukcioną ir koncertus

Gruodžio 2-ąją, šeštadienį, vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami susiburti į labdaringus pusryčius, pavadintus „Patys brangiausi pusryčiai pasaulyje“. Jų metu surinktos lėšos bus skirtos onkologinėmis ligomis sergančių vaikų palatų remontui.
Vėlyvieji pusryčiai restorane „Time“
Vėlyvieji pusryčiai / Jurgos Mižutavičiūtės nuotr.

Į bendradarbystės erdvėje „AltSpace“ vyksiančius pusryčius atvykusių žmonių lauks ne tik 8 žinomų virtuvės šefų ruošti patiekalai, bet ir kita veikla – lietuvių menininkų paveikslų aukcionas, Tautvydo Pauliaus Augustino iš „Baltojo Kiro“, Marijos Villar de Rohde bei kitų atlikėjų gyvi pasirodymai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Idėja gimė spontaniškai, bet brendo jau seniai. Visuomet norėjau padaryti kažką gero nuo savęs, o besilankydamas Santaros klinikose nusprendžiau, kad būtent jie yra tai, kam aš galiu atiduoti duoklę“, – pasakoja idėjos „More Than Brunch“ autorius virtuvės šefas Darius Aleksiejevas.

Organizatorių archyvo nuotr./Dalius Aleksiejevas
Organizatorių archyvo nuotr./Dalius Aleksiejevas

Pusryčiuose – 8 šefai ir 9 barmenai

Prie kilnų tikslą turinčio projekto prisijungia ir žinomi šefai, kurie svečiams ruoš maistą. 30 eur geriems tikslams skyrę vėlyvųjų pusryčių lankytojai, galės lepintis net 8 virtuvės meistrų patiekalais. Juos ruoš Dalius Aleksiejevas, Justinas Kapkovičius („Esperanza Resort & SPA“), Adomas Jegnoras („Numan“), Gediminas Endriukaitis, Mantas Dobradziejus („Wingis“), Saulius Stapulionis („Cleaver East“, Dublinas), Edvinas Genys ir Martynas Maciulevičius („El Mercado“).

9 barmenai iš žinomų ne tik Lietuvos barų (Karolis Jakalevičius ir Ignas Zinkevičius „Alchemikas“, Kristijonas Juknevičius „Trinity“ ir kiti), bet ir svečiai iš geriausių Londono vietų, – „Arteasean“ (Gabrielė Sasnauskaitė), „American Bar at the Savoy Hotel“ (Maxim Schulte), savanoriaus bare ir siūlys kokteilių meniu.

Organizatorių archyvo nuotr./Labdaringų pusryčių organizatorių komanda
Organizatorių archyvo nuotr./Labdaringų pusryčių organizatorių komanda

Iniciatyva, tapusi judėjimu

Pusryčiai suvienijo ne tik šefus ir žinomus barmenus, bet ir daugiau maitinimo sektoriaus atstovų. Prie antrą kartą rengiamų pusryčių iniciatyvos prisijungė net 27 įmonės ir organizacijos, kurie prisideda ne tik lėšomis, bet ir produkcija.

Organizatorių archyvo nuotr./Labdaringus pusryčius lydės meno aukcionas
Organizatorių archyvo nuotr./Labdaringus pusryčius lydės meno aukcionas

„Tai – ne tik pusryčiai, tai – judėjimas, prie kurio jungiasi vis daugiau ir daugiau gastronomijos, muzikos ir kitų sričių žmonės. Kiekvienas prisijungęs prideda kažką nuo savęs. Kai kurie ruošia maistą, kiti derina ir pristato gėrimus, rūpinasi muzika, sklaida, nuotraukomis ar vaizdo medžiaga“, – pasakoja D.Aleksejevas.

Apie labdaringus pusryčius – faktais:

  • Per pirmuosius pusryčius buvo surinkta 5 900 Eur;
  • Savanoriškai pusryčius ruošia jungtinė žinomų restoranų vyr. šefų komanda, kokteiliais ir kitomis atgaivomis rūpinsis patyrę barmenai;
  • Pusryčių metu vyksta lietuvių menininkų paveikslų aukcionas, gyvi atlikėjų pasirodymai;
  • Pusryčiai mokami – visos lėšos, surinktos renginio „More Than Brunch“ metu, atiteks VU Santaros klinikų vaikų onkologijos skyriaus palatų remonto darbams.
  • Visi, prisidedantys prie šio renginio organizavimo, įgyvendinimo ir kūrimo, daro tai neatlygintinai.
  • Renginys draugiškas šeimoms ir jų keturkojams draugams.
  • Pusryčių kaina vienam asmeniui – 30 Eur, bet norintys gali aukoti ir daugiau. Už 30 Eur sumą priklausys trys patiekalai, kokteilis ir karštas gėrimas.

Pusryčiai vyks gruodžio 2 dieną, sekmadienį, kūrybinių industrijų namuose „AltSpace“, Lakūnų g. 24.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius