Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 05 /2021 10 08

Jogurtas – sveikesnis pasirinkimas visoms progoms: tiks ir vietoje deserto, ir prie salotų

Norėdami užkąsti, vis dažniau ieškome sveikesnių produktų. Tad įpročius prie kavos sukrimsti sausainį ar saldainį pamažu keičia mažas jogurto indelis. Šiam pasirinkimui pritaria ir mokslininkai bei gydytojai, pabrėždami jogurto naudą – tai ir sveikas, ir sotumą suteikiantis produktas.
Jogurtas
Jogurtas / 123RF.com nuotr.

Į šias rekomendacijas atsižvelgia ir gamintojai, plėsdami savo produkcijos ratą ir įvesdami vis daugiau natūralesnių jogurtų. Kas žino, gal mūsų įpročiai pasikeis ir vaikai nebeprašys saldainių, o neraginami iš šaldytuvo čiups ir valgys gardžius pieno produktus?

Kad šios mūsų svajonės taptų realybe, gamintojai jogurtą gardina pačiais įvairiausiais natūraliais vaisiais, tiek lietuviškais, tiek egzotiškais. Tad suvalgius mažą indelį šio skanėsto gali pasijausti tarsi būtum prismaguriavęs lėkštę vaisių.

„Rivonos“ pieninė Alytuje gamina trijų prekinių ženklų jogurtus – „Gar2“, „Pieno rojus“ ir „Piemenėlis“. „Gardukai“, kaip malonybiškai juos vadina produktų gamybos vadovė Laima Balionienė, pieninėje gaminami jau seniai ir yra labai mėgstami pirkėjų. Jie gaminami su pasukomis ir šiuo metu siūlomi trijų skonių – braškių, persikų ir miško uogų. Nusipirkti jų galima tiek didelėje, tiek mažoje pakuotėje. Šių jogurtų privalumas – mažai riebalų, bet jie turi šiek tiek pridėtinio cukraus.

Tačiau ieškantys visiškai natūralių produktų tikrai nelieka nuskriausti. Pieninė neseniai pradėjo gaminti naują „Piemenėlio“ jogurtų liniją, kurią sudaro gaminiai be pridėtinio cukraus.

„Naujieji natūralūs 3 % riebumo „Piemenėlio“ jogurtai yra su persikais, braškėmis, avietėmis ir juodaisiais serbentais. Vartotojo patogumui šis jogurtas parduodamas mažuose indeliuose po 125 g – puikiai tinka kaip desertas prie kavos ar užkandis vaikui“, – nauju produktu džiaugiasi L.Balionienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Rivona“ pieninės produktų gamybos vadovė Laima Balionienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Rivona“ pieninės produktų gamybos vadovė Laima Balionienė

Tačiau didžiuotis yra ir daugiau kuo. Jau kelerius metus gaminama „Pieno rojaus“ linija žymi aukščiausios kokybės gaminius. Jai priklauso natūralus 3 % riebumo jogurtas su pridėtiniais baltymais, mėgstamas tiek sveikuolių, tiek mėgstančių gaminti. Mat šis produktas puikiai tinka salotoms, padažams, tortams ir kitiems desertams, jį galima naudoti vietoje grietinės ar tiesiog skanauti pridėjus savo turimų uogų.

„Jogurtą be jokių priedų anksčiau gaminome 2,5 % riebumo, jis buvo rūgštesnis, tačiau su stabilizatoriais, nebuvo visiškai natūralus. O dabar yra riebesnis, skanesnis ir praturtintas baltymais“, – sakė pieninės gamybos vadovė.

Atskirai vertėtų paminėti kreminius „Pieno rojaus“ jogurtus, kuriuose rasite labai elegantiškus skonių derinius. Tai 2,5 % riebumo jogurtas su kiviais, rabarbarais ir pipirmėte, tokio pat riebumo jogurtas su vyšniomis, raudonosiomis vynuogėmis ir muskatu, 11 % riebumo jogurtas su mangais, apelsinais ir avokadais bei 11,6 % riebumo su džiovintais vaisiais ir sėlenomis.

Asmeninio arch. nuotr./„Rivonos“ pieninės gaminama „Pieno rojaus“ jogurtų linija
Asmeninio arch. nuotr./„Rivonos“ pieninės gaminama „Pieno rojaus“ jogurtų linija

„Mes ieškome naujovių, stengiamės išragauti daugybę derinių. Mūsų technologus sužavėjo apelsinų, mangų ir avokadų derinys, pagaminome pavyzdžius ir visiems labai patiko. Tai riebus jogurtas ir labai skanus“, – išskirtinį gaminį gyrė L.Balionienė.

Kreminius jogurtus, kurie yra riebesni ir ilgesniam laikui suteiks sotumo jausmą, specialistė rekomenduoja rinktis pusryčiams. Tačiau jie puikiai tinka ir atsigaivinti vasaros dieną, ir užkąsti, kai neturime laiko pietums. Ir žinoma – vietoje beverčių saldumynų.

Gal ir jūs naudojate jogurtą savo patiekalams? Pasidalinkite savo receptais su nuotraukomis ir laimėkite 5 kg „Rivonos“ marinuotų kepsnių! Konkurso sąlygos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius