Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinis turgus Vilniaus stoties rajone gatvės maistą siūlys traukinio restorane

Lietuvoje vienas po kito „įsižiebia“ šventiniai renginiai ir iniciatyvos. Žiemos starto išvakarėse, lapkričio 30-ąją, penktadienį, Vilniaus stoties rajone ant geležinkelio bėgių įsižiebs alternatyvus Kalėdų miestelis. Vienas iš įdomiausių jo akcentų – galimybė svečiams mėgautis kokybišku gatvės maistu vintažiniuose traukinių vagonuose.
Renginys „Šv. Stotis“ pasiūlys gatvės maisto
Renginys „Šv. Stotis“ pasiūlys gatvės maisto / Organizatorių nuotr.

Renginį „Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“ lapkričio 30-ąją žada atidaryti Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, o alternatyvią eglę įžiebs šiuolaikinės muzikos žvaigždė iš Ukrainos – Luna, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Organizatorių nuotr./Renginys „Šv. Stotis“ prikels vagoną-restoraną
Organizatorių nuotr./Renginys „Šv. Stotis“ prikels vagoną-restoraną

Bene svarbiausias kalėdinio turgaus akcentas – kokybiškas gatvės maistas. Juo organizatoriai kvies mėgautis netradicinėje, tačiau itin romantiškoje vietoje – naujam gyvenimui prikeltame traukinio vagone-restorane.

Tikimasi, kad autentiškas ir jau ilgą laiką nebenaudojamas traukinio restorano vagonas vėl prisipildys žmonių klegesiu. Čia iki sausio įsikurs šiuolaikinio fondiu restoranas „Nubėgęs“, su šefu Pauliumi Janušu priešakyje. „Nusprendėme klasikinį fondiu patiekalą perkelti iš restorano į gatvės maisto kultūrą. Kai kuriuose fondiu sujungėme šveicarišką/prancūzišką klasiką su azijietiškais motyvais. Taip beeksperimentuojant gimė ir labai netikėtas, tačiau sėkmingas patiekalas – fondiu ramenas. Šveicariško sūrio skonį suderinome su rytietiškais prieskoniais, tešloje keptomis daržovėmis ir citrusinių vaisių gaiva. Pakito patiekalo išvaizda ir skonis, tačiau fondiu idėja liko tokia pati – daržovėmis ar duonele kabinti tirštą sūrio kremą“, – traukinio vagone įsikūrusio restorano koncepciją atskleidė P.Janušas. Tuo metu krovininiame vagone Vilniaus geležinkelio stoties teritorijoje mėnesiui atsidarys baras.

Be eksperimentinio fondiu restorano, nepriklausomo Kalėdų miestelio lankytojų lauks ir maisto vagonėliai, iš kurių kiekvienas žada pristatyti po unikalų šventinį, specialiai tik šiam renginiui sukurtą patiekalą.

Ant traukinių bėgių įsikurs „Ayomama“, desertinė ant ratų „Bubble trouble“, maištingi nindzės „Rebel Ninja“, BBQ asociacija, rūkytos žuvies ekspertai „Sleep Group“, Nidoje „Zuikio daržu“ išgarsėjusi komanda, pristatanti naują projektą „Močios Pica“, rūšinės kavos ekspertai „Baristokrat“, gurmaniški dešrainiai „Desrainis 24“ ir kiti gatvės maisto vagonėliai bei pop-up šefai.

Daugiau informacijos apie originalią iniciatyvą rasite ČIA

Organizatorių nuotr./Renginio „Šv. Stotis“ erdvė
Organizatorių nuotr./Renginio „Šv. Stotis“ erdvė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius