-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kosminiai desertai: talentingas konditeris kuria fantastiškas skulptūras iš šokolado

Saldumynai dažnai stebina ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda: ir kas nėra žavėjęsis nuostabiu tortu, tobulais pyragėliais... Tačiau konditeriai profesionalai kartais visai keičia mūsų suvokimą apie tai, ką galima išdarinėti su valgomomis medžiagomis. Vienas tokių tikrai kosminių saldumynų meistrų – prancūzas Amaury Guichonas.
Amaury Guichono kūriniai
Amaury Guichono kūriniai / ©Instagram/amauryguichon nuotr.

Šis jaunas konditeris jau spėjo išgarsėti visame pasaulyje, o jo Instagram paskyra viena populiariausių lyginant su kitais gardėsių meistrais. Šiuo metu meistras dirba JAV, Las Vegase, o šiapus ir anapus Atlanto jį labiausiai išgarsino iš šokolado kuriami saldėsiai – ne tik preciziški pyragėliai, pyragėliai, bet visos skulptūros ar net jų kompozicijos.

Pavyzdžiui, vieni iš paskutiniųjų jo darbų, sukurtų išskirtinai iš valgomų medžiagų, yra graikų dievas Atlantas, gramofonas su smulkiausiomis detalėmis ar pagal dydį realiam beveik prilygstantis vyšnios medis, apsipylęs žiedais.

Šis konditeris – geras pavyzdys, kokius gebėjimus galima išugdyti, jei anksti randi savo kelią. Karjerą jis pradėjo būdamas vos 14-os, dirbo ir Prancūzijoje, ir Šveicarijoje, o būdamas vos 21 metų jis buvo jauniausias konditerijos šefas Paryžiuje. Šiuo metu visame pasaulyje Guichonas skaito paskaitas ir veda seminarus kitiems konditeriams bei dalijasi savo patirtimi. Pasigėrėkite šio talento darbais!

Chocolate tart. ???????? #amauryguichon

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius