Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujų skonių ieškotojus kvies jubiliejinė Lietuvos gastronomijos savaitė

Nors restoranai bei kavinės pastaraisiais metais turi kaip niekada daug iššūkių, su metais įsitvirtinusios iniciatyvos neišblėsta. Visus gurmanus ar tiesiog smalsuolius lapkričio 8-14 dienomis pakvies jau dešimtoji Lietuvos gastronomijos savaitė. Kelias dienas restoranai plačiai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.
Latvijos virtuvės pristatymo renginys
Maistas restorane / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jau trečius metus Gastronomijos savaitė vyksta ne tik didžiuosiuose miestuose, bet visoje Lietuvoje – tokiu būdu tikimasi paskatinti Lietuvos gastronominį turizmą, geresnį regionų pažinimą, autentiškų lietuviškų skonių bei vietų atradimą. Šiemet festivalyje dalyvauja restoranai iš Vilniaus, vidurio ir pietų Lietuvos, o taip pat pajūrio.

Šių metų rudeninės Gastronomijos savaitės tema – „Tvarus skonis“, tad siekiama, kad ir restoranai atsigręžtų į sezoniškus ir vietinius maisto produktus, maisto atliekų mažinimą, drąsiau naudotų alternatyvas tradiciniams maisto produktams, o apie atsakingo vartojimo sprendimus papasakotų savo lankytojams.

Iš viso degustacinius meniu tieks net 46 restoranai. Dalyviai pasiruošę užtikrinti ne tik puikias gastronomines patirtis, bet ir visas reikalaujamas saugos bei higienos priemones.

Festivalio svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti Gastronomijos savaitės žvaigždę. Restoranams tai išskirtinė proga prisistatyti, supažindinti svečius su savo idėjomis bei unikaliu stiliumi.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Maistas restorane
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Maistas restorane

Gastronomijos savaitės metu, kaip ir visuomet, maisto entuziastai yra kviečiami išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei jo specialų degustacinį meniu. Rinkinio asmeniui kaina: 10 Eur, 20 Eur arba 30 Eur.

Gastronomijos savaitės dalyviai:

Vilnius: „Amandus“, „Astorija Brasserie“, „Balzac“, „Beef Room Restaurant & Bar“, „California“, „Da Antonio“, „Dine“, „Downtown Food Hall & Kino Deli“, „Ertlio namas“, „Farmer and The Ocean“, „Galo do Porto“, „Gaspar's“, „Greita sraigė“, „Hazienda Steakhouse“, „I Hate Sushi“, „Imperial“, „Lokys“, „Manami“, „Mason“, „Meat Steakhouse“, „Mykolo 4“, „Pilies Katpėdėlė“, „Pink&Yellow“, „Ramenas ir pagaliukai“, „Selfish Club“, „Skonis“, „Solt Dining“, „St. Valentino“, „Stebuklai“, „Stikliai“, „Stiklių taverna“, „Sugamour“, „Telegrafas“, „Trinity“;

Trakai: „Tony Resort“;

Vidurio Lietuva: „Diverso“, „Kuchmistrai“, „Siesta“;

Pietų Lietuva: „Surr“, „Vytautas Active“;

Šiaurės Lietuva: „Avenue Brasserie“, „Miške“, „Senas grafas“;

Pajūris: „4“, „Amsterdam Plaza“, „Kukudra“.

Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius