Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryčiais veikiančiame turguje kauniečiai daržoves perka maišais

Kaune veikia daugiau kaip dešimt įvairių turgaviečių, tačiau viena iš jų – tikrai išskirtinė. Prekybos miestelyje „Urmas“ vykstantis Naktinis turgus prasideda, kai tamsa dar gaubia miestą ir didžioji dalis jo gyventojų saldžiai tebemiega.
Naktinis turgus Kaune
Naktinis turgus Kaune / „Urmas“ nuotr.

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šis turgus stebina ir labai neįprastomis kainomis – daugelį prekių čia galima įsigyti 30–50 proc. pigiau nei kitose prekybos vietose.

Net ir vidurvasarį šis turgus prasideda dar gaubiamas tamsos, nes veikia kasdien nuo 4 iki 8 val. ryto. Ketvirtą–penktą valandą ryto tai viena iš nedaugelio vietų mieste, kur ryškiai apšviestas žibintų verda gyvenimas. Vyksta derybos, apžiūrinėjamos ir vertinamos prekės, pakraunami ir iškraunami krovininiai automobiliai.

Atokesnėje prekybos miestelio „Urmas“ teritorijos dalyje netoli Elektrėnų gatvės kas rytą vykstančiame turguje prekiaujama vaisiais, uogomis ir daržovėmis.

Naktiniame turguje prekiaujama didmena – čia daugiausia perka smulkieji prekybininkai, kuriems svarbu kas rytą įsigyti šviežių vaisių bei daržovių ir nugabenti juos į savo prekybos vietas.

„Daugiausia pas mus perka turgaus prekeiviai, kioskų, nedidelių parduotuvių savininkai, maitinimo įstaigų atstovai. Bet užsuka ir paprasti žmonės, ypač turintys dideles šeimas ar ruošiantys atsargas žiemai“, – pasakojo Naktinio turgaus prekiautojai.

„Urmas“ nuotr. /Naktinis turgus Kaune
„Urmas“ nuotr. /Naktinis turgus Kaune

Didelė dalis jų – smulkūs ir vidutiniai ūkininkai parduodantys savo užaugintą produkciją. Prekės dažniausiai atkeliauja iš aplink Kauną esančių rajonų – Jurbarko, Šakių, Kėdainių ir kitų. Pas ūkininkus šiuo metu daugiausia rasite bulvių, pomidorų, agurkų, kopūstų, morkų, burokėlių ir obuolių. Iš užsienio daugiausia atkeliauja paprikos, avietės, slyvos, braškės.

Naktinio turgaus asortimentas keičiasi pagal metų laiką. Pavyzdžiui, birželį ir liepą itin aktyviai prekiaujama braškėmis, o rudenį labai suintensyvėja prekyba daržovėmis.

„Urmas“ nuotr. /Naktinis turgus Kaune
„Urmas“ nuotr. /Naktinis turgus Kaune

Kadangi turgus didmeninis, mažiausias parduodamas kiekis čia yra dėžė, maišas arba kelių kilogramų ryšulys (pavyzdžiui, svogūnų laiškų, salotų). Tačiau ir kainos gerokai mažesnės nei mažmeninės prekybos vietose – dažniausiai dukart ar bent trečdaliu. Pavyzdžiui, pomidorų kilogramas šiomis dienomis čia kainuoja 35–40 centų už kilogramą, kai kitur – apie 60 centų arba daugiau. Už šviežias lietuviškas bulves ūkininkai čia prašo 15–20 ct, kai kitose prekybos vietose dažna kaina – apie 40 ct.

Svogūnų laiškai kainuoja 4 eurus už kg, kai parduotuvėse – apie 8 eurus. Obuolių galima įsigyti po 30, kriaušių – 60 ct, o aviečių – 1,2 Euro už indelį, kuris kitur kainuoja maždaug dvigubai daugiau.

Perkantieji ypač didelius kiekius dar gali tikėtis ne tokių ir mažų nuolaidų. Derybos šiame turguje – labai svarbus dalykas.

„Urmas“ nuotr. /Naktinis turgus Kaune
„Urmas“ nuotr. /Naktinis turgus Kaune

Pasak prekiautojų, nors pagrindiniai pardavimai vyksta mažmena užsiimantiems prekybininkams, geromis kainomis džiaugiasi ir nepatingėję anksti atsikelti eiliniai pirkėjai.

„Jei namie daug valgytojų arba nori konservuoti žiemai pomidorus, 3,5 arba 4 eurai už 10 kg dėžę pomidorų – tikrai geras variantas. Bulvės, morkos, burokėliai parduodamos 30–40, o kartais ir 20 kg svorio maišiukais, tai tiems, kas tikrai juos mėgsta ir vartoja, nėra didelis kiekis“, – pasakojo Naktinio turgaus prekiautojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius