-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Vegfest LT“ vasaros festivalis vilios augaliniu maistu, paskaitomis ir pramogomis

Po mėnesio, birželio 8-ąją, šeštadienį, sostinėje vėl šurmuliuos tradiciniu tampantis didžiausias šalyje augalinio maisto vasaros festivalis „Vegfest LT“. Per kelis metus iš bendraminčių susibūrimo jis išaugo į rimtą edukacinį renginį, kuriame kaskart gausu naujienų ir lankytojų. Būsimos šventės programoje – veganiškų prekių mugė, paskaitos, maisto gaminimo pamokos, užsiėmimai vaikams ir daug kitokios veiklos.
„Vegfest LT“ vasaros festivalis
„Vegfest LT“ vasaros festivalis / Gintarės Stepanavičiūtės nuotr.

„Šio renginio tikslas – populiarinti veganizmą bei augalinę mitybą, parodyti žmonėms, koks skanus ir įvairus yra veganiškas maistas, taip pat paskatinti veganiškus bei veganams draugiškus verslus, parodyti, kad jų gaminama produkcija turi paklausą“, – pranešime žiniasklaidai cituojama „Vegfest LT“ sumanytoja Ventė Viteikaitė.

„4Fo Studio“ nuotr./Ventė Viteikaitė
„4Fo Studio“ nuotr./Ventė Viteikaitė

„Vegfest LT“ idėją ji atsivežė iš užsienio – Jungtinėje Karalystėje gyvenanti mergina prieš keletą metų apsilankė Londone vykstančiame „Vegfest UK“ festivalyje ir buvo taip sužavėta, kad iškart pasiryžo panašų renginį organizuoti Lietuvoje. Pirmasis „Vegfest LT“ įvyko 2016-aisiais, o vėliau V.Viteikaitė organizavo daugiau renginių Vilniuje bei Kaune, o dabar dairosi ir į kitus miestus. „Šiuo metu vyksta derybos su keletu vietų Klaipėdoje bei Panevėžyje“, – prasitarė ji.

Birželį Vilniuje organizuojamas „Vegfest LT“ vasaros festivalis vyks jau trečiąjį kartą ir iš viso yra devintasis ciklo renginys. Pernai jame apsilankė daugiau nei 5000 lankytojų, o šiemet laukiama dar gausesnio būrio žmonių.

Gabrielės Bražėnaitės nuotr. /„Vegfest LT“ vasaros festivalis
Gabrielės Bražėnaitės nuotr. /„Vegfest LT“ vasaros festivalis

Renginio ašis – veganiškų prekių mugė, kurioje prekiaus daugiau kaip 100 verslo vystotojų iš Lietuvos bei užsienio – Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Lenkijos, Italijos, Jungtinės Karalystės. „Dalyvaus ir jau nuolatiniais dalyviais tapusieji, ir tie, kurie renginyje pasirodys pirmąjį kartą. Ir vieni, ir kiti lankytojams žada įvairių siurprizų“, – teigė organizatorė.

Anastasijos Zaburdiajevaitės nuotr. /„Vegfest LT“ vasaros festivalis
Anastasijos Zaburdiajevaitės nuotr. /„Vegfest LT“ vasaros festivalis

Atėjusieji į renginį galės paskanauti veganiškų užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų ir gėrimų, įsigyti ekologiškos produkcijos, natūralios kosmetikos, virtuvės įrangos ir receptų knygų, papuošalų, aksesuarų, prekių vaikams.

Anastasijos Zaburdiajevaitės nuotr. /„Vegfest LT“ vasaros festivalis
Anastasijos Zaburdiajevaitės nuotr. /„Vegfest LT“ vasaros festivalis

Kaip ir pernai, visi norintieji daugiau sužinoti apie augalinę mitybą, gyvūnų teises bei su jomis susijusias temas, laukiami paskaitų programoje. Pranešimus skaitys ir lektoriai iš Lietuvos, ir svečiai iš kitų šalių. Mitybos žinovas bei „Vegfest LT“ programos koordinatorius Paulius Paulauskas skaitys paskaitą „Mitai apie veganizmą“. Sveikos gyvensenos specialistas, sporto treneris Andžej Michmel mokys mitybos paslapčių, jo pranešimo tema – „Produktų derinimas maitinantis augaliniu maistu“. Amerikietis veganizmo bei gyvūnų teisių aktyviskas Simon Plazolles-Hayes kalbės tema „Gyvūnų teisių politika pasaulyje“. „Stengiamės, kad paskaitų programa būtų įdomi ir įvairiapusiška“, – sakė V.Viteikaitė.

Anastasijos Zaburdiajevaitės nuotr. /„Vegfest LT“ vasaros festivalis
Anastasijos Zaburdiajevaitės nuotr. /„Vegfest LT“ vasaros festivalis

Festivalyje taip pat vyks maisto gaminimo pamokos, ruošiami specialūs užsiėmimai vaikams. Dar viena renginio naujiena – čia pat įsikursianti Sveikatos zona.

Veganizmas gimė 1944 m. Jungtinėje Karalystėje Birmingemo mieste įkūrus Veganų bendriją – tai iki šiol veikianti ir labai įtakinga organizacija. Veganų skaičius nuo to laiko augo, tačiau piką pasiekė atsiradus internetui, o ypač – pastaraisiais metais.

„Vegfest LT“ vasaros festivalis sostinėje vyks birželio 8 dieną, šeštadienį, nuo 10 iki 18 val. prekybos centre „Panorama“. Įėjimas į jį nemokamas, o daugiau informacijos galima rasti ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius