Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2018 m. „30 geriausių restoranų“: 14 vieta: geriausias grilio patiekalų restoranas pajūryje – „Momo Grill“

Trečius metus iš eilės sėkmingai besivystantis „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje projektas šiemet kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ įgauna daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Šefas Valdas Anusevičius
Šefas Valdas Anusevičius / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Nuo birželio 11 dienos kasdien projekto tinklalapyje ir portale 15min atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2018 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 28 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva jau trečius metus iš eilės – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefai Valdas Anusevičius ir Vytautas Samavičius
  • Vadovė Kristina Samavičienė
  • Virtuvės tipas grill&bar
  • Darbo laikas II–IV 11:00–22:00, V 11:00–23:00, VI 12:00–22:00
  • Adresas Liepų g. 20, Klaipėda
  • Internete www.momogrill.lt
  • Atidarymo metai 2014 m.
  • Vienu metu čia telpa 25 sėdimos vietos
  • Vidutinė patiekalo kaina karšto – 16 Eur (šalto – 8,50 Eur)
  • Terasa yra
  • Pusryčiai nėra
  • Dienos pietūs yra
  • Šunims draugiški

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Momo Grill“ jau trečius metus iš eilės šio projekto kontekste yra tarp geriausių šalies restoranų (2017 m. – 10 vieta, 2016 m. – 6 vieta). Restorano šeimininkai – žinomas virtuvės šefas Vytautas Samavičius su žmona Kristina – pagaliau šiemet prabilo apie plėtrą.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“

RESTORANO ISTORIJA TRUMPAI. Vytautas Samavičius su žmona Kristina toje pačioje Liepų gatvėje sukasi tarp dviejų visiškai skirtingų koncepcijų restoranų – „Momo Grill“ ir „Monai“. Abi virtuvės yra vertinamos labai gerai ir yra tituluojamos Klaipėdos restoranų pažibomis. Vis dėlto pirmiau, 2014 m., atsirado būtent „Momo Grill“.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“

NAUJIENOS. Kristina Samavičienė išdavė naujieną, kad jau nuo rugsėjo pradės veikti antrasis ant grotelių keptos mėsos patiekalų restoranas „Momo Grill“, tačiau Kaune, Karaliaus Mindaugo g. istoriniame buvusios mielių ir spirito gamyklos pastate, kuris šiuo metu yra visiškai restauruotas. Kita naujiena – šiemet „Momo Grill“ pradėjo virti savo alų. Netrukus pasirodys jau antras alaus skonis su „Momo“ ženklu.

Audriaus Solomino nuotr./Restoranas „Momo Grill“
Audriaus Solomino nuotr./Restoranas „Momo Grill“

RESTORANO IŠSKIRTINUMAS. „Momo Grill“ yra žinomo virtuvės meistro Vytauto Samavičiaus ant grotelių keptos mėsos patiekalų restoranas, kuriame viskas atrodo taip paprasta, kad net sudėtinga.

MENIU TRUMPAI. Pagrindinis „Momo Grill“ meniu yra nedidelis, tačiau kiekvienas patiekalas yra išieškotas ir vertas dėmesio. Ir nors grilio patiekalai daugiau asocijuojasi su mėsa, čia skaniai pavalgys ir žuvies mėgėjai.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas

Kasdien šiame restorane galima ragauti dienos ypatingąjį – tai patiekalas, kuris priklauso nuo to, kokį laimikį sužvejoja tiekėjai ar kokia ypatinga mėsa tą dieną atkeliauja į restoraną. Beje, mėsą restoranas gauna tiek iš vietinių ekologinių ūkių, tiek iš tiekėjų užsienyje. Žuvis, nepriklausomai nuo to, kad restoranas yra įsikūręs pajūryje, ant grilio keliauja iš užsienio ieškant geriausios kokybės. Svarbu paminėti, kad viskas šiame restorane yra gaminama vietoje ir tik vienai dienai – nėra jokių užlaikymų.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Momo Grill“ patiekalas

KULINARINIAI HITAI. Jautienos tartaras – 12 Eur, ėrienos rump'o didkepsnis su siciliana daržovėmis – 20,40 Eur.

ŠEFAI. Vytautas stažavosi ir dirbo užsienio restoranuose, tarp kurių yra Kopenhagos „Noma“. Jis dar 2010 m. bene pirmas iš tituluotų virtuvės šefų atidarė savo maitinimo įstaigą. Iki „Momo Grill“ ir „Monai“ V.Samavičius su žmona Kristina šeimininkavo „kūrybingos virtuvės bistro“ – „La Cle“. Dar anksčiau jis dirbo šefu viešbutyje „Navalis“, taip pat „Skandalo“ ir „Radisson Blu“ restoranuose.

Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vytautas Samavičius
Roberto Daskevičiaus/„52 kartai“ nuotr./Vytautas Samavičius

„Momo Grill“ visus virtuvės procesus prižiūri jo kolega Valdas Anusevičius. Su Vytautu jiedu kartu dirba jau 12 metų. Taigi Samavičiai gali visiškai pasitikėti Valdo tvarka „Momo Grill“ ir labiau koncentruotis į kiek dinamiškesnius „Monus“ ir restoranų plėtrą.

ERDVĖ. Ant restorano sienų atsispindi Samavičių kelionės. Interjeras kelia daug asociacijų: šiek tiek primena mėsinę (galbūt dėl baltų plytelių ant sienų), industriniai šviestuvai sukuria loftinį įspūdį, o daug sunkaus medžio – jaukią namų emociją.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Momo Grill“

„30 geriausių restoranų“ organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, Valstybiniu turizmo departamentu prie Ūkio ministerijos ir žurnalu „Geras Skonis“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“ – palaiko „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje idėją, skatinančią restoranus pasitempti, o maisto gurmanams turėti kokybiško maisto vietų gidą.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius