-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„iittala restoranų radaras“: nauja vieta Vilniuje – „Health“

Kasmet vis daugiau dėmesio sulaukiantis Lietuvos restoranų reitingavimo projektas „30 geriausių restoranų“ kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ pristato naujieną – iki pagrindinių geriausių šalies restoranų rinkimų rengiamą naujų restoranų radarą.
Restoranas „Health“
Restoranas „Health“ / „Ugne Henriko Photography“ nuotr.

Kas savaitę, ketvirtadieniais, projekto puslapyje ir portale 15min apžvelgiama po vieną Gero maisto akademijos narių pasiūlytą naują (iki metų veikiantį) dėmesio vertą restoraną.

Šįkart akys krypsta į Vilniaus Užupyje įsikūrusį sveikos ir subalansuotos mitybos restoraną „Health“.

  • Šefas Vytautas Pupelis
  • Vadovas Ineta Stankevičiūtė
  • Virtuvės tipas sveikas ir subalansuotas maistas
  • Darbo laikas (II–IV 11:00–22:00, V–VI 11:00–22:30, VII–I 11:00–21:00)
  • Adresas Malūnų g. 4, Vilnius
  • Internete Facebook -> Health restoranas
  • Atidarymo metai 2017
  • Vienu metu čia telpa 34 svečiai
  • Vidutinė patiekalo kaina šalto – 6 Eur, karšto – 15 Eur
  • Terasa yra
  • Pusryčiai yra (savaitgaliais)
  • Dienos pietūs yra (darbo dienomis 11:00–16:00)
  • Šunims nedraugiški

HEALTH

„Health“ – sveiko ir subalansuoto maisto restoranas. Taigi pagaliau mišri kompanija (sveikuoliai, gurmanai, vegetarai ir veganai) Vilniuje turi tokį restoraną susitikimui, kuris nė vienam iš jų nesugadins nuotaikos.

„Norime net ir nesimaitinantiems sveikai parodyti, kad sveikas maistas gali būti skanus ar net skanesnis. Norime būti pavyzdys ir motyvuoti žmones keisti mitybos įpročius“, – restoraną pristato idėjos autorius Audrius Sabaliauskas.

„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Restoranas „Health“
„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Restoranas „Health“

IDĖJA

Kodėl sveiko? Restorano patiekaluose nerasi nei sviesto, nei grietinėlės, nei kepimo aliejaus ar cukraus. O druskos čia išberiama kur kas mažiau nei kituose restoranuose.

Kodėl subalansuoto? Patiekaluose yra išlaikomas geras riebalų (20 proc.), angliavandenių (30–40 proc.) ir baltymų (30–40 proc.) santykis. Nuo tokio maisto neapsunkstama, užtat gerai pasisotinama ir pasikraunama energijos visai dienai.

MENIU

Atrodytų, kad sveikas maistas – tai tik garuose virtos daržovės, vištos krūtinėlė ar žaliavalgių patiekalai. Tačiau „Health“ ribotas suvokimas apie sveiką maistą negalioja.

Skoniams čia nedaromi jokie kompromisai. Patiekalai „Health“ tokie pat įdomūs, apgalvoti, kabinantys ir įsimenami (ne, tikrai ne prėska) kaip ir geriausiuose šalies restoranuose, bet savijauta po pusryčių, pietų ar vakarienės išties labai gera. Viena iš paslapčių – patiekaluose nerasite cukraus bei perdirbtų riebalų.

Labai rekomenduojame išbandyti halloumi sūrį su bolivinės balandos koše, vaisių tyre ir kitomis daržovėmis. Taip pat aštuonkojį ir antieną.

„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Populiarusis aštuonkojis iš „Health“ a la carte meniu
„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Populiarusis aštuonkojis iš „Health“ a la carte meniu

Šiame restorane vienodai svarbūs yra net 2 meniu. Vienas – buvusio „Gastronomikos“ sous chef Vytauto Pupelio ir restorano idėjos autoriaus Audriaus Sabaliausko sudarytas valgiaraštis. Patiekalai jame ne tik išradingi ir subalansuoti, bet ir labai fotogeniški. Spalvos lėkštėje – šio restorano malonus išskirtinumas.

„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Patiekalas iš „Health“ a la carte meniu
„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Patiekalas iš „Health“ a la carte meniu

Kitas meniu – tie patys a la carte patiekalai išskirstyti ingredientais. Taigi „Health“ galima susidaryti savo patiekalą, kažką atimti, kažką pridėti. Besilaikantiems ypatingos dietos, alergiškiems ar ekstremalią mitybą propaguojantiems sveikuoliams – visiems tai ideali vieta „valgymui ne namuose“, kai pagaliau į vakarienę su draugais nebereikia neštis savo gamybos maisto dėžutėse. O įdomu yra tai, kad „Susidėk pats“ meniu šiame restorane kol kas yra netgi populiaresnis už pagrindinį!

Tačiau nepagalvokite, kad tai tik sveikuolių meka. „Health“ yra ką veikti ir gurmanams, ieškantiems skonių bei kulinarinių nuotykių! Netgi restorano vyno korta po truputį siūlo vis daugiau netradicinių variantų.

„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Restoranas „Health“
„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Restoranas „Health“

Atskiro paragrafo verti „Health“ desertai. Taip, sveikieji desertai – tai įmanoma. Juose išradingai diskvalifikuotas cukrus, kurį keičia įvairiausios vaisių tyrės, medus, stevija, datulės ir pan. Verta išbandyti viską, bet negalima praleisti šokoladinio avokadų putėsio.

„Ugne Henriko Photography“ nuotr./„Health“ burokėlių latte ir desertas
„Ugne Henriko Photography“ nuotr./„Health“ burokėlių latte ir desertas

DIENOS PIETŪS

Dienos pietų meniu čia keičiasi kas savaitę. Jame visada būna patiekalas mėsos mėgėjui, taip pat žuvies, vegetarui ir veganui. Taip pat iš siūlomų produktų galima susidėti savo pietų variantą.

„Ugne Henriko Photography“ nuotr./„Health“ patiekalai
„Ugne Henriko Photography“ nuotr./„Health“ patiekalai

PUSRYČIAI

„Health“ savaitgaliais siūlo tokius pusryčius, po kurių užteks jėgų visoms savaitgaliui prisikaupusioms užduotims. Ir taip, net ir pusryčiams čia nenaudojamas sviestas, nes net ir Benedikto kiaušinis daromas be jo. Šeimininkai pusryčiams itin rekomenduoja paragauti „Health“ šokoladinės avižinės košės arba žaliosios šakšukos.

„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Vėlyvųjų savaitgalio pusryčių patiekalai restorane „Health“
„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Vėlyvųjų savaitgalio pusryčių patiekalai restorane „Health“

NAUJIENA

Šefas V.Pupelis netrukus išlekia į Panamą semtis įkvėpimų ir idėjų. Taigi jau kovo viduryje „Health“ pristatys naują meniu, dar daugiau ir kūrybiškesnių patiekalų be riebalų variacijų.

ŠEFAS

V.Pupelis profesionaliosios virtuvės paslapčių sėmėsi iš šalies geriausių šefų. Jam teko dirbti ir su Martynu Praškevičiumi, ir su Deivydu Praspaliausku, ir su pernai metų „30 geriausių restoranų“ laimėtoju Liutauru Čepracku („Gastronomikoje“). Po ilgalaikio asistavimo virtuvėje Vytautas priėmė iššūkį vadovauti jai pats. O kad viskas būtų ne taip nuspėjama – savo patiekaluose turėjo atsisakyti daugybės riebių produktų, kuriuos naudoja didžioji dalis kitų restoranų. Tik ne „Health“.

„Gediminas Grazys photography“ nuotr./Šefas Vytautas Pupelis
„Gediminas Grazys photography“ nuotr./Šefas Vytautas Pupelis

PRIEŠISTORĖ

Restorano šeimininkas A.Sabaliauskas maistą sau pradėjo gaminti būdamas vos 13 metų! Būtent tokio amžiaus jis paniro į sportą, o netrukus – konkrečiai į fitnesą ir kultūrizmą. Pasak jo, šiose sporto šakose 70 proc. rezultatų lemia mityba. Taigi jam labai gerai pažįstama situacija, kai einant pavakarieniauti ar papietauti su draugais ar šeima jam tekdavo su savimi neštis paties pagaminto maisto.

„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Restoranas „Health“
„Ugne Henriko Photography“ nuotr./Restoranas „Health“

Taigi sumanęs atidaryti sveiko ir subalansuoto maisto restoraną, Audrius į pagalbą pasitelkė profesionalų šefą V.Pupelį.

Jiedu – vienas moka jungti skonius ir puikiai gaminti, kitas – žino viską apie maisto derinius ir sveikatą – suvienijo savo jėgas ir Audriaus idėją pavertė „Health“ restoranu Užupyje.

„Gediminas Grazys photography“ nuotr./Restoranas „Health“
„Gediminas Grazys photography“ nuotr./Restoranas „Health“

ĮDOMUS FAKTAS: restorano šefas pradėjęs dirbti „Health“ ir bendradarbiaudamas su jo šeimininku, fitneso mėgėju Audriumi Sabaliausku, numetė 14 kg per 4 mėnesius ir savo „kailiu“ patyrė, kiek privalumų turi sveika ir subalansuota mityba.

ATRADIMAS RESTORANE: du meniu. Vienas – vertinantiems sveiką, subalansuotą ir skanų maistą. Kitas – „Susidėk pats“ – irgi vertinantiems sveiką subalansuotą maistą, bet mėgstantiems pakoreguoti bet kokio patiekalo sudėtį.

RESTORANAS PATIKS besirūpinantiems savo mityba, norintiems pradėti maitintis sveikiau bei naujovių ieškotojams.

„iittala“ palaiko šią „30 geriausių restoranų“ idėją – pristatyti išskirtinius naujokus Lietuvos restoranų rinkoje.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Daugiau apie projektą ir daugiau restoranų ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius