Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: kulinarijos studijos „Du mėnuliai“ tortas „Vanilinė mėlynė“

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Tortas „Vanilinė mėlynė“
Tortas „Vanilinė mėlynė“ / Kulinarijos studijos archyvo nuotr.

Ingredientai (18 cm skersmens kepimo formai):

biskvitui:

  • 3 kiaušiniai;
  • 3 g vanilinio cukraus;
  • 110 g cukraus;
  • 39 g aliejaus;
  • 140 g miltų;
  • 5 g kepimo miltelių.

mėlynių pertepimui:

  • 180 g šviežių arba šaldytų mėlynių;
  • 18 g cukraus;
  • 4 g kukurūzų krakmolo.

kreminio sūrio kremas pertepimui ir torto aptepimui:

  • 200 g kreminio sūrio;
  • 340 g riebios grietinėlės;
  • 55 g cukraus pudros.

Gaminimas:

iškepkite biskvitą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kepimo formos šonus patepkite aliejumi.

3. Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilės cukrų iki baltumo (apie 7–10 min.). Plakant po truputį plona srovele supilkite aliejų. Į išplaktą masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite tešlą, kol susijungs visi ingredientai.

4. Supilkite paruoštą tešlą ir iš karto pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 min. Ar biskvitas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.

5. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite (geriausiai per naktį) ir tik tuomet išimkite iš formos.

paruoškite mėlynių pertepimą:

6. Mėlynes ir cukrų suberkite į prikaistuvį. Pakaitinkite iki užvirimo. Suberkite kukurūzų krakmolą ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki uogų masė šiek tiek sutirštės. Atvėsinkite.

paruoškite kreminį sūrio kremą:

7. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos, purios masės.

surinkite tortą:

8. Biskvitą aštriu peiliu supjaustykite į 4 dalis. Ant pirmo biskvito sluoksnio dėkite trečdalį mėlynių pertepimo, išlyginkite. Ant uogų klokite ketvirtadalį kreminio sūrio kremo, išlyginkite ir užklokite kitu biskvito sluoksniu. Likusius sluoksnius susluoksniuokite lygiai taip pat, užbaigiant biskvito sluoksniu. Tortą aptepkite likusiu kremu. Papuoškite taip, kaip tik jūsų širdis geidžia – uogomis, morengais, macarons sausainėliais.

Kulinarijos studijos archyvo nuotr. /Tortas „Vanilinė mėlynė“
Kulinarijos studijos archyvo nuotr. /Tortas „Vanilinė mėlynė“

Šio torto receptu dalijasi ir prie „100 tortų Lietuvai“ jungiasi kulinarijos studija iš Vilniaus „Du Mėnuliai“. Visus 100 tortų bus galima paragauti Druskininkų kurorto šventėje, gegužės 26 dieną. Tai bus masiškiausia tortų valgymo šventė Druskininkuose.

O štai 2013 metais Druskininkuose vyko masiškiausias natūralaus mineralinio vandens gėrimo procesas, kuris pripažintas Lietuvos rekordu. 2013 metų pavasarį į Druskininkuose vykusią kurorto šventę susirinkę druskininkiečiai ir miesto svečiai tapo pirmą kartą Lietuvoje vykusio masiškiausio natūralaus mineralinio vandens gėrimo dalyviais. Vienu metu į viršų jie pakėlė daugiau nei 10 tūkstančių Druskininkuose išgaunamo natūralaus mineralinio vandens buteliukų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius