Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 patiekalų su kepenėlėmis, atversiančių akis iki šiol jų nemėgusiems

Įvairūs patiekalai iš kepenėlių – dažno mūsų ne itin teigiamas prisiminimas iš mokyklos valgyklos laikų. Nuobodžiai paruoštos, ilgokai pagulėjusios padaže, jos tikrai galėjo nežadinti apetito. Tačiau iš šio subprodukto galima pagaminti valgių, kurie tikrai nustebins – pradedant paštetais, baigiant tortu su kepenėlių biskvitu. Gal metas pabandyti dar kartą?
Troškintos kepenėlės
Troškintos kepenėlės / Vida Press nuotr.
Paštetas
Receptas: Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (15 g - grybų masei)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vištų kepenėlės: 400.00 g (šviežios)
Grybai: 50.00 g (džiovinti baravykai ar kitokie grybai)
Brendis: (galima keisti viskiu) 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Džiovintus grybus išmirkykite šiltame vandenyje, kol suminkštės.

2. 100 g sviesto ištirpinkite įkaitintoje keptuvėje, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.

3. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.

4. Suberkite nusausintus ir smulkiai supjaustytus grybus. Gerai išmaišykite.

5. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Suberkite į keptuvę. Kepinkite karts nuo karto pamaišydamos, kadangi kepant kepenėles ypač svarbu tiksliai pagauti akimirką, kuomet viduriukai praranda rožinę spalvą. Viskas! Nė minutėlės ilgiau, nes perkepusios kepenys įgauną labai nemalonų – netgi kartų – skonį.

6. Supilkite brendį, garstyčias, įberkite druskos ir pipirų, dar sykį išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

7. Kepenėlių ir grybų masę kartu su vienu papildomu šaukštu sviesto (15 g) gerai susmulkite trintuvu. Paragaukite, jei reikia – įberkite daugiau druskos ar pipirų. Jei norite skystesnio ir lengviau tepamo pašteto – pertrinkite per sietelį. Tokiu atveju pasilikite keletą grybų, juos supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į jau pertrintą paštetą. Kitu atveju paštetas bus kiek sunkiau tepamas, bet skonis nuo to tikrai nenukentės.

8. Paštetą supilkite  į serviravimo indukus arba stiklainį. Atvėsinkite  ir valgykite užtepę ant baltos duonos. Ypač skanu su raugintais agurkėliais.

Taip paruoštą paštetą reikėtų suvartoti per 2–3 dienas. Jei norite, kad laikytųsi ilgiau, pavyzdžiui, iki savaitės, puode ištirpinkite apie 60 g sviesto, atvėsinkite ir atsargiai supilkite ant stiklainio su paštetu taip, kad baltos apnašos liktų puodo dugne. Uždenkite maistine plėvele, laikykite šaltai.

Receptas iš tinklaraščio „Žiupsnelis druskos“

Suskleisti
Pusryčių paštetas
Receptas: Paprastas ir skanus vištos kepenėlių paštetas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 57
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 90.00 g
Provanso žolelių prieskoniai: 1.50 arbat. š. (arba čiobrelių)
Brendis: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kepenėlės nuplaukite, nusausinkite ir išpjaustykite visas plėves bei pažaliavusias vietas. Išpjaustydami stenkitės, kad gabaliukai būtų panašaus dydžio.

2. Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite į ją pusę sviesto kiekio, pilkite aliejų. Sudėkite kepenėles ir kepkite po 5 min. kiekvieną pusę. Išjunkite viryklę, uždenkite keptuvę ir palikite, kol atvės. Kepenėlės turi būti iškepusios, bet neperkepusios – kai perpjausite gabaliuką, turi būti dar rausvas viduje. Perdėkite kepenėles į gilų dubenį, o keptuvę išvalykite.

3. Grūstuvėje ar nedideliame dubenėlyje česnaką sutrinkite su druska (galite tam naudoti kočėlo galą ar medinį šaukštą). Įkaitinkitę keptuvę, ištirpinkite likusį sviestą, sudėkite česnaką su druska, supilkite brendį, suberkite žoleles. Viską užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies, o tada supilkite ant kepenėlių.

4. Visą ingredientų mišinį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Tada tą masę sudėkite į vieną didelį indą ar kelis mažus indelius.

5. Jei norite, pašteto viršų galite užpilti lydytu sviestu – sluoksnelis turėtų būti 1–2 mm storio. Sviesto sluoksnelis neleis apdžiūti pašteto viršui. Tačiau jei ruošiatės paštetą labai greit suvalgyti, sviesto sluoksnis nėra būtinas.

Laikykite paštetą šaldytuve.

Suskleisti
Ančių kepenėlių paštetas
Receptas: Ančių kepenėlių paštetas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Antis: 600.00 g (400 g kepenėlių ir 200 g krūtinėlių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 70.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (Marinatui; nutarkuotų pusės apelsino žievelių ir pusės apelsino sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Portveinas; marinatui 2.00 valg. š.
Brendis; marinatui 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite.

2. Ančių krūtinėles taip pat šiek tiek pasmulkinkite. Kepenėles ir smulkintas krūtinėles pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotų apelsino žievelių, pusės apelsino sulčių, portveino ir brendžio, ir palaikykite per naktį.

3. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles – jos turi apkepti, bet neperkepti.

4. Keptas kepenėles sumalkite mėsmale, įmaišykite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, supilkite į stačiakampę platoką skardą ir kepkite orkaitėje apie 40 min.

5. Paštetą atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve.

6. Tiekite supjaustytą griežinėliais su skrudinta baltos duonos riekele ir figomis.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
Receptas: Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 23
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (ledkalnio salotų gūžė)
Mandarinai: 6.00 vnt. (6 arba 7)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suplėšykite. Sudėkite į dubenį. Nuluptus mandarinus išskirstykite skiltelėmis ir suberkite ant salotų. Sausoje keptuvėje maišydama paskrudinkite sezamus. Išgriebusi palikite atvėsti.

2. Nuo nuplautų ir nusausintų kepenėlių nupjaustykite plėves. Apibarstykite maltais pipirais, druska, išmaišykite ir iškepkite svieste (iš abiejų pusių kepkite maždaug po 3 min.). Kai atvės, sudėkite ant salotų.

3. Paruoškite padažą: aliejų gerai išsukite su citrinos sultimis, skystu medumi ir trintais česnakais. Pagal skonį pasūdykite. Apliekite salotas.

4. Tiekite apibarsčiusi skrudintais sezamais.

Suskleisti
Salotos su vištų kepenėlėm
Receptas: Salotos su vištų kepenėlėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Salotos: 40.00 g (įvairios)
Vištų kepenėlės: 40.00 g (keptos)
Pomidorai: 30.00 g (pusė pomidoro)
Šoninė: kepta šviežia arba rūkyta 10.00 g
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pakepkite vištų kepenėles. Į lėkštę dėkite pjaustytas salotas. Ant jų – gabalėliais pjaustytas keptas kepenėles ir pjaustytus pomidorus.

2. Tuomet pabarstykite šiaudeliais keptais šoninės gabaliukais (kepkite gruzdintuvėje). Užpilkite sojos padažu (alyvuogių aliejų sumaišykite  su truputėliu sojos).

Suskleisti
Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais
Receptas: Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 15
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 300.00 g (kalakutų kepenėlių - paštetui)
Sviestas: 200.00 g (150 g paštetui ir 50 g aptepui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 paštetui ir 1 aptepui)
Brendis (paštetui) 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, pagal skonį - paštetui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - paštetui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (aptepui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (aptepui)
Imbieras: 10.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies - aptepui)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (aptepui)
Kaip gaminti

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite.

2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti.

3. Likusią dalį sviesto ištirpinkite kitoje keptuvėje ir jame pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną.

4. Masę pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir Provanso žolelėmis. Tada supilkite brendį, pakaitinkite, kol užvirs, ir atvėsinkite.

5. Atvėsintas kepenėles suverskite į plastikinį dubenį, sukrėskite padažą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

6. Pasiruoškite apelsinų ir svogūnų padažą: apelsino žievelę smulkiai nutarkuokite, o iš vaisiaus išspauskite sultis. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite tarkuotą imbierą, apelsinų žieveles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir apie 5 min. pakaitinkite, tada supilkite apelsinų sultis, sojų padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.

7. Į norimą formą krėskite truputį pašteto, tada užpilkite atvėsinto svogūnų ir apelsinų padažo, ant viršaus vėl krėskite pašteto ir paskirstykite likusį padažą.

8. Tokį užkandį tiekite supjaustytą gabalėliais su baltos duonos skrebučiu.

Suskleisti
Kepenėlės su obuoliais
Receptas: Kepenėlės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 12
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas riešutas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pienas: 120.00 ml
Obuoliai: 3.00 vnt. (raudoni, kieti)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Veršių kepenys: 600.00 g
Miltai: 5.00 valg. š.
Tepusis riebalų mišinys: 20.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite. Pabarstykite druska, muskato riešutu, įdėkite šaukštą sviesto, supilkite pašildytą pieną ir gerai išsukite. Laikykite šiltai.

2. Obuolius nuplaukite trinant šepetėliu po tekančiu vandeniu, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežiniais. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite griežiniais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir likusį sviestą. Iš pradžių kepinkite obuolius, kol gražiai parus, paskui – svogūnus, kol pasidarys skaidrūs.

4. Kepenis nuplaukite, supjaustykite, pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių po 2–3 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su bulvių koše, keptais obuoliais ir svogūnais.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Ryžių blynai su kepenėlėm ir česnakiniu padažu
Receptas: Ryžių blynai su kepenėlėm ir česnakiniu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 125.00 g (kvietinių - tešlai)
Ryžių dribsniai (tešlai) 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Vanduo: 50.00 ml (tešlai)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vištų kepenėlės: 300.00 g (arba kalakutų kepenėlių - įdarui (galima naudoti ir kitokią mėsą))
Morkos: 3.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 5.00 skiltelės (2 skiltelės įdarui ir 3 skiltelės padažui (galima naudoti ir česnako miltelius))
Prieskoniai mėsai (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Grietinė: 100.00 g (arba pasukų - padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (džiovintų - padažui)
Svogūnų laiškai: 10.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Kepenėlės susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir viską drauge su česnakais ir prieskoniais patroškinkite keptuvėje apie 20 min.

2. Ryžių dribsnius sumalkite kavamalėje ir išmaišykite su kvietiniais miltais. Įmuškite kiaušinius, žiupsnelį druskos ir palaipsniui pilant pieną sumaišykite į vientisą masę.

3. Tešlą 1 val. palaikykite šaltoje vietoje ir kepkite kaip įprastus lietinius blynus.

4. Tuomet belieka iš padažui skirtų produktų pagaminti padažą.

5. Galiausiai įdarą dėkite į blynus, kuriuos patiekite su česnakiniu padažu.

Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis
Receptas: Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
1.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 l (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Sviestas: 75.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Ryžiai: 350.00 g
Vištienos sultinys: 750.00 ml
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 30.00 g
Kaip gaminti

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir dėkite valandai į šaldytuvą. Nuvarvinkite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais.

2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Petražoles sukapokite.

3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite pusę kiekio sviesto, sudėkite kepenėles, smulkintus svogūnus, pabarstykite druska, pipirais, malta paprika ir kepinkite 15 minučių. Sukrėskite į dubenį.

4. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite nuplautus ryžius ir kepinkite 1–2 minutes. Sudėkite kepenėles su svogūnais ir atsargiai išmaišykite.

5. Į kepenėles ir ryžius supilkite karštą vištienos sultinį, įpilkite grietinėlės, įberkite tarkuoto parmezano ir atsargiai išmaišykite. Virkite, kol ryžiai suminkštės ir taps vientisa mase. Daugiaryžį patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kepenėlių apkepėlė
Receptas: Kepenėlių apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt.
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Kumpis: 3.00 riekės (virtas vištienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 4.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Grietinėlė: 1.00 puodelis
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kepenėles užpilkite pienu ir pusvalandį mirkykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite porą minučių. Sudėkite kepenėles ir maišydama kepinkite dar 4 minutes.

3. Išdėliokite į porcijos dydžio nepridegančius kepimo indelius, ant viršaus užberkite smulkintų virtų bulvių. Salierą, pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, virtą kumpį – juostelėmis.

4. Produktus po lygiai susluoksniuokite į indelius su kepenėlėmis ir bulvėmis, pabarstykite druska, maltais pipirais, Provanso žolelėmis. 

5. Apšlakstykite grietinėle ir apie 5–7 minutes kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukusi užberkite tarkuoto sūrio ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.  

Suskleisti
Vištų kepenėlės su daržovėmis
Receptas: Vištų kepenėlės su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 59
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. (skardinė)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžios)
Morkos: 150.00 g (mažosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Perdėkite į puodą.
  2. Kol kepa kepenėlės, susmulkinkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite paprikas, svogūnus, mažas morkytes ir maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite į puodą.
  3. Į 100 ml vandens įdėkite miltus, pomidorų padažą, išmaišykite ir supilkite į puodą. Uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Tuo metu nuvarvinkite kukurūzus ir suberkite į puodą. Maišydami kaitinkite 3 minutes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“
Receptas: Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 500.00 g (kepenėlių blynams)
Morkos: 350.00 g (100 g kepenėlių blynams ir 250 g tarkuotų burokine tarka įdarui)
Svogūnai: 130.00 g (30 g kepenėlių blynams ir 100 g įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kepenėlių blynams)
Česnakai: 4.00 skiltelės (2 kepenėlių blynams ir 2 įdarui)
Majonezas: 200.00 g (įdarui ir dar 1 šaukštas kepenėlių blynams)
Pienas: 200.00 ml (kepenėlių blynams)
Grikių miltai: 5.00 valg. š. (kepenėlių blynams)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; kepenėlių blynams)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; kepenėlių blynams ir įdarui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (1 šaukštelis kepenėlių blynams ir 1 šaukštelis įdarui)
Aliejus: 50.00 g (kepenėlių blynams)
Kietasis sūris: 100.00 g (įdarui)
Jogurtas: 150.00 g (lieso; įdarui)
Kreminis sūris: 200.00 g (įdarui)
Krienai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; įdarui)
Špinatai: 50.00 g (įdarui)
Kiaušinių tryniai: 4.00 vnt. (kietai virtų; įdarui)
Kaip gaminti

Iškepkite blynus:

1. Visus kepenėlių blynams skirtus ingredientus susmulkinkite smulkintuve iki vientisos masės ir palikite 5–10 min.

2. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kepenėlių lietinius blynus. Kepant 24 cm skersmens keptuvėje, iškepsite 8 lietinius blynus (kiekvieno skersmuo bus apie 18 cm).

Pagaminkite įdarą:

1. Morkų įdarui pakepinkite morkas su svogūnais, jei reikia paskaninkite pipirais, druska.

2. Sumaišykite sūrį, jogurtą, majonezą, pusę tepamo varškės sūrelio, česnaką, garstyčias ir krienus. Tai bus pikantiškasis įdaras.

3. Trečdalį pikantiškojo įdaro sumaišykite su virtų kiaušinių tryniais iki kreminės masės. Tai bus kiaušinių įdaras.

 

4. Žaliajam įdarui nuplikykite špinatus, susmulkinkite smulkintuvu ir sumaišykite su likusia puse tepamo varškės sūrelio iki kreminės masės.

Surinkite tortą:

1. Pagal šiame recepte pateiktus ingredientus geriausiai tinka 18 cm diametro apvali forma.

2. Pertepkite kepenėlių blynus šiais skirtingais įdarais ir palikite tortą mažiausiai keletui valandų šaldytuve.

3. Paruoštą tortą aptepkite likusiu pikantišku kremu. Puoškite jūsų mėgstamomis daržovėmis, duonos traškučiais, saulėgrąžų sėklomis.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius