-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atraskite naujų sūrio skonių

Daugelis be sūrio neįsivaizduoja nei pusryčių, nei padažų, nei užkandžių ar kitokių patiekalų. Saikingai valgomas brandintas sūris išties labai naudingas sveikatai.
Kalnų sūris
Kalnų sūris

Sūrį valgyti sveika 

Pasak gydytojų dietologų, brandintas sūris, kaip ir kiti pieno produktai, suteikia daug naudingo dantis ir kaulus stiprinančio kalcio, taip pat fosforo, cinko, magnio, baltymų, A ir B grupės vitaminų bei kitų organizmui reikalingų maisto medžiagų. Mokslininkų ištirta, kad pieno baltymai virškinami ir pasisavinami lengviau nei esantys grūduose. Tad valgyti sūrį tinka tiek vaikams, kurių kaulai dar tik formuojasi, tiek suaugusiesiems, kuriems svarbu palaikyti juos tvirtus.

Tad valgyti sūrį tinka tiek vaikams, kurių kaulai dar tik formuojasi, tiek suaugusiesiems, kuriems svarbu palaikyti juos tvirtus.

Nekalbame apie sūrio gaminius, vadinamuosius netikrus sūrius. Pastarieji gaminami iš pieno baltymų ir augalinių riebalų, kurie maistine verte neprilygsta tikram sūriui. Galvoje turime – natūraliai brandintus, be priedų (konservantų ir dažiklių). Kaip tik tokius, net penkių rūšių sūrius gamina latvių įmonė SIA „Kalnu piens“. Tai – brandinti sūriai KALNU ir KALNU PREMIUM, rūkyti brandinti sūriai ALKSNITIS: natūralus, su česnaku ir su pipirais. 

Kalnų sūris
Kalnų sūris

Įmonės gaminių galite rasti tinklų „Maxima“, „Rimi“, „Sanitex C&C“, ir „Prisma“. Taigi dabar puiki proga patiems įvertinti ir įsitikinti kokybe bei išskirtiniu skoniu. 

Dietologų teigimu, tikro natūralaus sūrio griežinėlis – protingas pasirinkimas. Gurmanai žino, kad sūris yra ne tik puikus užkandis, bet ir patiekalus paskaninantis ingredientas, suteikiantis pikantiško skonio. Tereikia nebijoti improvizuoti ir pasirinkti kokybišką produktą – kaip tik tokius gaminius siūlo „Kalnu piens“. Negana to, įmonė gamina ir vardinius sūrius pagal individualų užsakymą jubiliejų, vardinių, krikštynų ar vestuvių progomis.

Gaminamas su meile

„Kalnu piens“ sūrius gamina tik iš aukščiausios kokybės šviežio karvių pieno, perkamo iš patikimų, laiko patikrintų ūkininkų. Jo kokybė kaskart tikrinama ir, pasak gamintojų, niekada nenuvylė.

Būtent toks natūralus apvalkalas leidžia išlaikyti neprapjautą sūrį net 120 dienų.

Pagal originalią receptūrą paruoštą varškės masę išpilsčius į specialias 500 g talpos formas, prasideda ilgas rankų darbo etapas. Tuo įsitikinome nuvykę patys ir pamatę visą gamybos procesą. Kol brandintas sūris noksta, kad įgytų gražią formą, kiekvienas į vakuuminį maišelį supakuotas gabalėlis kasdien apžiūrimas ir vartomas rankomis. Taigi gaminamas su meile. Juk ne veltui sakoma, kad su meile ir gera energija pagamintas maistas gardesnis.

Visas brandinimo procesas, kol pienas virsta sūriu, trunka keturias savaites. Paskui gabalėliai taip pat rankomis aptraukiami vaško mase. Būtent toks natūralus apvalkalas leidžia išlaikyti neprapjautą sūrį net 120 dienų. O prapjautas ir laikomas apverstas apvalkalu aukštyn, ilgai negenda ir nepraranda skoninių savybių iki trijų savaičių.

Kalnų sūris
Kalnų sūris

Receptūrą kūrė ištisus metus

Kad išgautų ypatingą skonį, įmonės technologė „Kalnu“ sūrio receptūrą kūrė beveik metus. Kol atrado tą universalų ir išskirtinį, degustavo ir skonio receptorius lavino ne tik įmonės darbuotojai, jų šeimų nariai, bet ir Kalnų gyvenvietės moksleiviai. Įmonės darbuotojai juokauja, jog sulaukė daug gerų atsiliepimų. Vienas tokių, kad net vaikai, kurie iki šiol nemėgo brandinto sūrio, ėmė jį valgyti.

Kadangi parduodami nedideli, po 500 g ir perpus padalyti 250 g sveriantys gabalėliai, sūrį patogu vartoti. Daug patraukliau nusipirkti visą apvalų sūrio gabalą nei pjaustytą griežinėliais ir sufasuotą į polietileno maišelius. Kompaktišką pusę kilogramo sveriantį sūrį galima vežtis į iškylą gamtoje, susmulkinti pjaustykle ir patiekti netikėtai užsukusiems svečiams visada šviežią ir neapdžiūvusį.

Daugiau informacijos rasite www.kalnusuris.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius