-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis bei žaliavalgiškos tartaletės

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
(receptas iš tinklaraščio auGalingas pirmadienis)

Ingredientai:

  • 1 stiklinė rudųjų ryžių;
  • 1 mažas svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 skardinė (240 g) avinžirnių;
  • 1 didelė (ar 2 mažesnės) saldžiosios bulvės;
  • 1 skardinė (400 ml) kokosų pieno;
  • po 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos, kario, imbiero, kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos (arba pagal skonį);
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Svogūnams iškepus į keptuvę sudėkite visus prieskonius, leiskite jiems sušilti ir atskleisti savo aromatą.

3. Į keptuvę suberkite mažais kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, avinžirnius ir kokosų pieną. Leiskite užvirti ir vis pamaišant virkite ant silpnos ugnies 20–30 min., kol bulvės taps minkštos.

4. Patiekite karį su ryžiais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis

Žaliavalgiškos tartaletės
(Eglės Bartkutės receptas)

Ingredientai (5 tartaletėms):

pagrindui:

  • 50 g anakardžių;
  • 50 g migdolų;
  • 4 valg. šaukšt. agavų sirupo.

šokoladiniam sluoksniui:

  • 110 g mirkytų anakardžių;
  • 5 valg. šaukšt. augalinio pieno;
  • 3 valg. šaukšt. nesaldintų kakavos miltelių;
  • 3 valg. šaukšt. agavų sirupo.

Gaminimas:

1. Šokoladiniam sluoksniui skirtus anakardžius užmerkite ir palikite nakčiai (arba mažiausiai 2 val.)

2. Pagrindui reikalingus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Šią masę sudėkite į aliejumi pateptas formeles (mes naudojome metalines tartalečių formeles). Formeles bent pusvalandžiui dėkite į šaldymo kamerą.

3. Mirkytus anakardžius ir visus kitus šokoladiniam sluoksniui reikalingus ingredientus smulkintuvu sumalkite iki vientisos kreminės masės.

4. Šokoladinį sluoksnį sudėkite į tartaletes ir įdėkite į šaldymo kamerą pusvalandžiui.

5. Rekomenduojame tartaletes išimti iš šaldymo kameros 5 min. prieš jas ragaujant.

Autorės nuotr. /Žaliavalgiškos tartaletės
Autorės nuotr. /Žaliavalgiškos tartaletės

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius