Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: salotų „laiveliai“, makaronai ir blyneliai, kurie patiks ir vaikams

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų trijulė, puikiai subalansuota vaikams, išbandykite!
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Įdaryti salotų lapeliai „laiveliai“

Ingredientai:

  • 4 maži romaninės salotos lapeliai;
  • 4 valg. šaukšt. šviesių bolivinės balandos kruopų;
  • 1/2 nedidelės morkos;
  • 1/2 avokado.

Gaminimas:

1. Morką sutarkuoti, berti į puodą su šiek tiek vandens ir pavirti.

2. Bolivines balandas nuplauti po tekančiu vandeniu ir sudėti virti kartu su morkos tarkiais. Kai išvirs, palaukti kelias minutes, kol šiek tiek atvės.

3. Sumaišyti morkų bei kruopų mišinį su kubeliais pjaustytu avokadu, o tada dėti viską į salotos lapus.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Įdaryti salotų lapeliai „laiveliai“
Tinklaraščio archyvo nuotr./Įdaryti salotų lapeliai „laiveliai“

Makaronai su brokolių pesto

Ingredientai:

  • Mėgstamų makaronų;
  • 70 g brokolių;
  • 1/2 saujos špinatų;
  • 15 g šviežių bazilikų;
  • 30 g saulėgrąžų;
  • 40 g alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. daržovių nuoviro arba vandens.

Gaminimas:

1. Saulėgrąžas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti bent 15 min.

2. Brokolius pavirti ant garų kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės. Pabaigoje dėti pavirti špinatus kelioms minutėms, kol jie suminkštės.

3. Į maisto smulkintuvą sudėti brokolius su špinatais, išmirkytas saulėgrąžas, bazilikų lapelius, supilti alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir daržovių nuovirą (arba vandenį) ir viską gerai susmulkinti iki vientisos masės

4. Dėti ant makaronų ir gerai viską sumaišyti.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Makaronai su brokolių pesto
Tinklaraščio archyvo nuotr./Makaronai su brokolių pesto

Kukurūzų blyneliai

Ingredientai:

  • 200 g konservuotų kukurūzų;
  • 50 g speltos miltų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 50 ml vandens;
  • 1 valg. šaukšt. maltų linų sėklų;
  • 4 valg. šaukšt. vandens.

Gaminimas:

1. Linų sėklas užpilti 4 šaukštais vandens ir palikti pabrinkti apie 10 minučių. Turi gautis košelė

2. Į maisto smulkintuvą sudėti 175 g kukurūzų, miltus, kepimo miltelius, vandenį ir linų sėklų košelę. Viską gerai susmulkinti.

3. Į gautą masę įmaišyti likusius kukurūzus ir tiesiog viską sumaišyti šaukštu, kad blyneliuose būtų pilnų kukurūzų.

4. Įkaitinti orkaitę iki 170C laipsnių temperatūros.

5. Ant kepimo skardos formuoti nestorus blynelius ir kepti 15-20 minučių.

6. Galima patiekti su jogurtu, trintu avokadu arba daržovėmis.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Kukurūzų blyneliai
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kukurūzų blyneliai

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ kartu su tinklaraščiu Toks tyras Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius