Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: žemaičių blynai su vištienos, daržovių ir sūrio įdaru

„Labai dažnai tenka girdėti, kad žemaičių blynų tešla limpa prie rankų, kepant blynai suyra ir panašiai. Taigi, dalinuosi laiko patikrintu ir niekada nenuviliančiu žemaičių blynų receptu“, – rašo kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis. Išbandykite šį „Aurimėlio virtuvės“ šeimininko receptą ir jūs!
Žemaičių blynai su vištienos, daržovių ir sūrio įdaru
Žemaičių blynai su vištienos, daržovių ir sūrio įdaru / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 1 kg virtų maltų bulvių;
  • 100 g krakmolo;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame visus ingredientus ir išminkome tešlą.

2. Tešlą padalijame į vienodo dydžio gabaliukus, iš kiekvieno jų išplojame paplotėlį, dedame įdaro ir formuojame blyną.

3. Blynus pavoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose.

4. Kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių. kol gražiai apskrunda.

įdarui:

  • 0,5 kg vištų šlaunelių mėsos arba filė;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • sviesto (kepimui);
  • druskos;
  • pipirų;
  • žalumynų.

Gaminimas:

1. Vištieną išverdame ir susmulkiname.

2. Keptuvėje svieste pakepiname smulkintą česnaką, svogūną ir tarkuotą morką. Sudedame vištieną. Beriame druskos, pipirų. Viską gerai išmaišome.

3. Gautą masę sumalame, dedame tarkuotą sūrį ir smulkintų žalumynų.

Pastaba: įdarui galima naudoti labai įvairius produktus – virtą mėsą, kepintą faršą, grybus, raugintus kopūstus, daržoves ir t.t.

Tinklaraštininko nuotr. /Žemaičių blynai su vištienos, daržovių ir sūrio įdaru
Tinklaraštininko nuotr. /Žemaičių blynai su vištienos, daržovių ir sūrio įdaru

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius