Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Nicholson namuose šis patiekalas niekada neatsibosta: Azijos skonių įkvėpta vištiena

„Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Ji rekomenduoja vištieną pagardinti mažiau įprastais ingredientais, kurie sutinkami Azijos šalių virtuvėse.
Azijos skonių įkvėpta vištiena
Azijos skonių įkvėpta vištiena / Laidos kūrėjų nuotr.

„Ar yra jūsų virtuvėje toks vienas patiekalas, kuris niekada niekam neatsibosta? Mano namuose tai yra kepta višta“, – sako B.Nicholson.

Vištienos patiekalais kulinarė mėgsta palepinti ir šeimą, ir svečius: „Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi. Siūlau improvizaciją keptos vištos tema, tik skoniai nebus tradiciški – įnešime azijietiškų natų.“

„Štai kas atsitinka, kai mūsų visų mėgstama višta išvyksta atostogų į Tailandą“, – apie kokosų piene keptą vištą linksmai sako B.Nicholson.

Kokosų piene kepta višta

Reikės:

  • 4 vištienos ketvirčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus, kepimui;
  • 200–300 g sviestinio moliūgo;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 3–4 cm imbiero šaknies;
  • 4–6 česnako skiltelių;
  • saujelės čiobrelių;
  • 1 skardinės kokosų pieno;
  • 200 ml vandens;
  • žaliosios citrinos žievelės ir skiltelių patiekimui;
  • bazilikų, mėtų bei kalendrų lapelių, patiekimui.

Gaminimo būdas – laidos įraše

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius