Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FeedMySister receptas: minkšti ir purūs virti varškėtukai

Varškėtukai – tai visiška vaikystės klasika! Ir nors tai atrodo paprastas patiekalas, visi jį gamina, bet turbūt ne vienas esame valgę kietų varškėtukų, kuriuose net nesijaučia varškės skonio. Aš kurį laiką galvojau, kad mano varškėtukai puikūs, kol paragavau jų vienų – man trūko varškės skonio, nors jie ir buvo minkšti. Mes esame įpratę šiuos varškėtukus valgyti su skaniais priedais, todėl atrodo, kad viskas gerai, bet mes tiesiog valgėme paskanintus miltinukus.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta ir jų virti varškėtukai
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta ir jų virti varškėtukai / Tinklaraštininkių, Šarūnės Zurba nuotr.

Gaminant varškėtukus svarbu ir proporcijos, ir varškės pasirinkimas, ir pati eiga. Tik tokiu būdu išeis minkšti, purūs ir su daug varškės skonio varškėtukai.

Ingredientai (6-8 žmonėms):

  • 400 g birios varškės;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 80 g kvietinių miltų;
  • 40 g rudojo cukraus;
  • žiupsnis druskos.

Pastaba: svarbu naudoti birią varškę, nes joje nėra tiek drėgmės kaip varškėje pakeliais. Tada reikia mažiau miltų, o tai ir lemia, jog jusime daugiau varškės skonio varškėtukuose.

Visą nufilmuotą gaminimo eigą galite rasti mūsų Instagram profilyje.

Gaminimas:

1. Varškę, cukrų ir druską suberiame į dubenį, įmušame kiaušinį.

2. Su trintuvu viską triname iki vientisos masės, reguliariai nuvalome antgalį, nes prie jo limpa masė. Triname pakankamai ilgai, kol gauname vientisą, kreminę masę.

3. Beriame miltus ir mentele (ta, kuri visus indus idealiai išgrando) įmaišome miltus į varškės masę.

4. Gausiai pamiltuojame lygų paviršių ir išverčiame varškėtukų tešlą – ant viršaus dar pabarstome miltų ir delnais suformuojame apskritimą, kuris būtų norimo varškėtukų storio.

5. Gausiai pabarstome miltais lakšto paviršių ir supjaustome norimo dydžio varškėtukus (aš naudoju nedidelę apvalią formelę, jūs galite naudoti formelę sausainiams).

6. Gautus varškėtukus verdame iš karto arba dedame į šaldytuvą ar šaldiklį ant pamiltuotos pjaustymo lentelės ar kito lygaus paviršiaus.

7. Užverdame vandenį, beriame druskos, šiek tiek primažiname ugnį ir dedame varškėtukus. Jie iš pradžių turės iškilti į paviršių, o paskui dar kelias minutes pavirti – virimo laikas priklauso nuo jūsų varškėtukų dydžio – kuo didesnis, tuo ilgiau.

8. Valgome su mėgstamais priedais, bet nepamirškite varškėtukų paragauti ir vienų, be nieko.

Tinklaraštininkių nuotr. /Minkšti ir purūs virti varškėtukai
Tinklaraštininkių nuotr. /Minkšti ir purūs virti varškėtukai

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi seserys Rūta ir Asta, knygos „Natūraliai saldu“ autorės. Ji yra apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius