Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausių Lietuvos restoranų reitingo šiemet nebus: galima data – pavasaris

Vėlyvas pavasaris ir vasaros pradžia ketverius metus iš eilės Lietuvos restoranų rinkoje pasėdavo intrigą – kaip susidėlios „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje reitingas? Koronavirusas šiemet sustabdė šį projektą – nors reitingo sudarymas startavo, buvo paskelbtas ilgasis restoranų sąrašas, bet net ir rudenį 30-ukas nebus paskelbtas. Anot organizatorių, realiausias laikas reitingui skelbti galėtų būti ateinantis pavasaris, neatmetama, jog gali kiek keistis ir jo formatas.
Konferencijos akimirka
Restoranas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak „Gero skonio akademijos“, kuri ir inicijuoja Lietuvos restoranų reitingo sudarymą, įkūrėjo Lino Petrukaičio, šiuo metu šalies restoranai grįžo prie geresnių laikų laukimo nuotaikų, kurias turėjome tik įvedus karantiną. Anot pašnekovo, skirtumas tik tas, kad įvedus karantiną restoranai buvo uždaryti, o dabar nors jie ir gali dirbti, daugumai yra sunku išgyventi šį laikotarpį, trūksta socialinio aktyvumo ir, žinoma, užsienio turistų. Panašiomis mintimis su 15min neseniai dalinosi ir kelių žinomų sostinės restoranų virtuvės šefai.

Asmeninio albumo nuotr./Linas Petrukaitis
Asmeninio albumo nuotr./Linas Petrukaitis

„Nors tikrai galime pasidžiaugti geru vasaros sezonu, kuris buvo dosnus pajūrio ir kurortų restoranams, miestų restoranams šiuo metu situacija tikrai nėra lengva. Visgi, vėlyvo rudens ir Naujųjų metų laikotarpis turėtų įnešti gyvumo, tikėkimės, virusas tam nesutrukdys“, – teigė L.Petrukaitis, paprašytas apžvelgti dabartinę situaciją šalies restoranų rinkoje.

Restoranų rinkos kontekstas yra pasikeitęs iš esmės ir nuosekliam vertinimui atlikti dabar prireiks net daugiau laiko nei įprastai.

„Gero skonio akademijos“ įkūrėjas patvirtino, jog apie restoranų reitingo sudarymą dar šiais metais kalbos nebėra, anot jo, realiausias laikas, kada būtų galima grįžti prie geriausių restoranų rinkimų atnaujinimo, galėtų būti 2021-ųjų pavasaris. „30 geriausių restoranų“ reitingo sudarymui labai svarbus restoranų veiklos tęstinumas, nes siekiama, kad restoranai būtų vertinami pagal jų ilgalaikį įdirbį, ilgalaikės koncepcijos išpildymą. Įvedus karantiną kai kuriems restoranams teko visai užsidaryti, daug restoranų ilgą laiką neveikė, atsidarė ir nemažai naujų – restoranų rinkos kontekstas yra pasikeitęs iš esmės ir nuosekliam vertinimui atlikti dabar prireiks net daugiau laiko nei įprastai. Vertintojų yra daug, apie 100 ekspertų, todėl užtruks, kol jie susipažins su nauja situacija“, – sprendimą nukelti rinkimus komentavo L.Petrukaitis.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restoranų rinkimų pristatymas
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restoranų rinkimų pristatymas

Ar kitais metais restoranų sudarymo principas, formatas galėtų būti kitoks? Anot pašnekovo, daug kas priklausys, kaip greitai pavyks sugrįžti prie to, kur buvome iki pandemijos. „Jeigu socialiniai įpročiai ir pasekmės, kuriems turėjo įtakos pandemija, išliks, gali būti, kad teks keisti formatą, galbūt kategorizuoti restoranus labiau orientuojantis į sezoninius ir nesezoninius restoranus ar panašiai“, – sakė L.Petrukaitis.

Tiesa, jis nė neabejojo, jog žmonės tikrai nesiliaus valgyti restoranuose, nes tai, anot pašnekovo, yra „mūsų kultūros dalis“. „Dabar tenka palaukti, kol nusistovės įprastinio restorano formatas – kol neturime aiškių atspirties taškų, labai sunku turėti reitingą, kuris tai apibendrintų“, – konstatavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius