Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grilio šefė siūlo netradicinį receptą: vištos krūtinėlės „Satay“ mandarinų marinate

Viena žinomiausių Lietuvoje grilio patiekalų žinovių, BBQ Mama tituluojama Halina Bovševič, pastebi, kad ruošiant patiekalus ant grotelių pastaraisiais metais vis labiau įsigali sveikos mitybos tendencijos. Tačiau kartu lietuviai nori ir greitai paruošiamų patiekalų. H.Bovševič siūlo receptą, kuriame šie 2 pageidavimai – sveikas maistas ir greitas paruošimas – puikiai dera. Išbandykite!
Grilio meistrė Halina Bovševič ir jos gamintas patiekalas
Grilio meistrė Halina Bovševič ir jos gamintas patiekalas

Kokias dar grilio patiekalų tendencijas žinovė įvardintų? Pranešime žiniasklaidai ji taip pat pastebi, kad ieškantys sveikesnio ir greitai paruošiamo grilio patiekalo, dažnai renkasi paukštieną, kurią lengva paruošti.

Marinuoti vištieną užtenka vos 15 minučių, tiek pat laiko užtenka ir jai iškepti.

„Vištienos marinavimui tinka visi prieskoniai, kuriuos ši mėsa greitai įsisavina. Užtenka druskos ir pipirų, o įmantresnių skonių mėgėjai gali lengvai pritaikyti ir netikėtų ingredientų, pvz., naudoti įvairias uogas, vaisius ar netgi natūralius terapinės klasės eterinius aliejus“, – pastebi H.Bovševič, pridurianti, jog marinuoti vištieną užtenka vos 15 minučių, tiek pat laiko užtenka ir jai iškepti.

Prigijo patiekalas iš Azijos

Kaip pasakoja BBQ Mama, Lietuvoje vis labiau populiarėja mini vėrinukai. „Vėrinukai, dar vadinami Satay, atkeliavo iš Azijos šalių, kur juos tiesiog gatvėje ruošia maisto prekeiviai. Tai skubantiems skirtas patiekalas, kuris yra ne tik greitai pagaminamas – jį patogu valgyti“, – pažymi H.Bovševič.

Organizatorių nuotr./Halina Bovševič
Organizatorių nuotr./Halina Bovševič

Kaip ji pasakoja, vėrinukams naudojami produktai supjaustomi labai plonai arba mažais gabaliukais, marinuojami prieš pat kepimą, suveriami ant medinių iešmelių ir kepami dažnai vartant stipriai įkaitintuose griliuose virš žarijų arba ant įkaitintų kepimo plokščių.

Paruošti vėrinukai dažniausiai paskaninami padažais ir patiekiami tiesiog su iešmeliais arba pagruzdintoje bandelėje su salotomis. Kaip sako grilio meistrė, kiekvienas gali lengvai vėrinukus pasigaminti namuose, o tam visai laiko neturintys jų jau gali rasti ir parduotuvėse.

BBQ Mama pastebi, kad daugėja grilio mėgėjų, kurie mėsos pagardinimui renkasi netikėtą prieskonį – eterinius aliejus. „Eteriniai aliejai padeda praturtinti maistą mikroelementais, kurių produktai netenka, kai yra termiškai apdorojami. Tiesa, galima naudoti tik terapinės klasės šimtaprocentinius eterinius aliejus, kurie yra skirti maistui. Šių aliejų negalima šildyti, todėl juos naudoti galima tik jau ant iškeptos mėsos”, – atskleidžia H.Bovševič.

„BBQ Mamos“ receptas: vištos krūtinėlės Satay mandarinų marinate

Ingredientai:

  • 2 vištos krūtinėlės.

marinatui:

  • 1,5 valg. šaukšt. augalinio aliejaus;
  • 0,5 puodelio sojų padažo;
  • 2 skiltelės tarkuoto česnako;
  • 0,5 puodelio vandens;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai tarkuoto imbiero;
  • 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 3 sutrinti mandarinai;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus.

padažui:

  • šiek tiek jau paruošto marinato;
  • 0,5 puodelio žemės riešutų sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 lašai mandarinų eterinio aliejaus (jei neturite, galite ir nedėti).

Gaminimas:

1. Vištos krūtinėlę supjaustykite pailgais griežinėliais;

2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus;

3. Vištienos gabaliukus verkite ant medinių iešmelių ir įdėkite į indą (galima marinuoti ir maišeliuose, tada marinatas geriau laikosi);

4. Į indą su vištiena įpilkite paruoštą marinatą, uždenkite indą dangčiu ir suplakite, kad vištiena gerai apliptų marinatu. Įdėkite į šaldytuvą ir marinuokite mažiausiai 15 min.

5. Išėmus vėrinukus iš marinato supilkite likusį marinatą į mažą puodą, kadangi jį dar naudosite padažo paruošimui – žemės riešutų sviesto glazūrai.

6. Į puodą su marinatu, dėkite žemės riešutų sviestą ir virkite maišydami maždaug 10 minučių arba kol sutirštės. Į atvėsusią glazūra įlašinkite porą lašų natūralaus terapinės klasės mandarinų eterinio aliejaus, ištirpinto meduje;

7. Ant grilio iškepkite paruoštus vėrinukus, iškepus dėkite į foliją ir užpilkite paruoštą glazūrą palaikykite apie 10 minučių. Vėrinukus galite patiekti su ryžiais ar daržovėmis.

Vištienos „satay“
Vištienos „satay“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius