-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Julijos receptas: lašiša su sezamais ir klevų sirupu

Turbūt nesuklysiu teigdama, jog lašiša yra kone vienintelė žuvis, kurią mėgsta beveik kiekvienas. Kiek kartų esate girdėję žmones sakant: „Na, aš nelabai mėgstu žuvį, bet lašišą valgau.“ Aš – daug. Kepta, virta garuose, rūkyta, sūdyta ar šviežia – geros kokybės lašiša visuomet būna puikaus skonio, todėl ji mums taip ir patinka.
Julija Steponavičiūtė ir jos ruošta lašiša
Julija Steponavičiūtė ir jos ruošta lašiša / Julijos Steponavičiūtės ir asmeninio albumo nuotr.

Išbandykite šį receptą, kai nenorite klasikinio skonio – bus smagu paįvairinti naminių patiekalų valgiaraštį. Sezamų sėklos orkaitėje įgauna traškumo, prieskoniai prideda ryškaus skonio, aitrumo, o klevų sirupas švelniai pasaldina. Jei prieš tai nesate naudoję saldžių priedų kepdami lašišą, turbūt šiek tiek neramu, kad pagrindinis patiekalas netaptų desertu. Nesijaudinkite, viskas su saiku. Šiuo atveju posakis „kuo daugiau, tuo geriau“ netinka.

Ingredientai:

  • 300 g lašišos filė;
  • 1/4 arbat. šaukšt. garstyčių grūdelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. čili pipirų;
  • dosnus žiupsnis druskos;
  • 1 valg. šaukšt. tikro kanadietiško klevų sirupo;
  • 1 valg. šaukšt. sezamų sėklų.
Julijos Steponavičiūtės nuotr./Lašiša su sezamais ir klevų sirupu
Julijos Steponavičiūtės nuotr.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (kepimo režimas be ventiliatoriaus). Prieskonius dėkite į grūstuvę, sutrinkite. Lašišos filė perpjaukite į du gabalėlius. Odą nupjaukite, žuvies filė įtrinkite prieskonių mišiniu, virtuviniu teptuku aptepkite klevų sirupu ir iš visų pusių apvoliokite arba apibarstykite sezamų sėklomis.

2. Dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi arba folija. Kepkite 10–15 min arba kol lašiša iškeps, tačiau bus dar šiek tiek rausva viduje.

3. Lašišą galite patiekti su ryžiais bei salotų lapais arba avokado piurė. Nuotraukose, kurias matote, avokadas sutrintas su žaliosios citrinos sultimis, trupučiu druskos ir sumaišytas su smulkiai kapotu pomidoru.

Julijos Steponavičiūtės nuotr./Lašiša su sezamais ir klevų sirupu
Julijos Steponavičiūtės nuotr.

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek, iš dalies, beprotiškame savo gyvenime. Nuo šiol Julija kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius