-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KitchenJulie“ receptas: orkaitėje keptas vilkešeris paprastai

Vilkešeris man yra viena skaniausių žuvų. Tai lengva balta žuvis, kurios tekstūra, jei tinkamai iškepta, minkšta ir šiek tiek kremiška. Taip pat ir todėl, kad vilkešeriui skaniai paruošti reikia nedaug laiko ir vos keleto klasikinių ingredientų, kuriuos, esu tikra, bene kiekvienas rastumėte savo namuose.
Julija Steponavičiūtė ir jos keptas vilkešeris
Julija Steponavičiūtė ir jos keptas vilkešeris / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Vilkešeriai neturi stipraus kvapo, todėl, mano nuomone, yra tinkamas pasirinkimas net išrankiausiems jūrų gėrybių valgytojams. Siūlau juos kepti paskanintus tik jūros druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, šlakelių alyvuogių aliejaus, o iškepusius patiekti su aukščiausios rūšies pirmo spaudimo alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir keptomis ar virtomis bulvėmis ir/arba mėtomis skanintais žirneliais. Ant griliaus (griliaus tipo keptuvės) keptos daržovės čia taip pat puikiai tinka.

Pasirūpinkite, jog jūsų perkama žuvis būtų šviežia. Yra keli skiriamieji bruožai, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį: žuvies akys turėtų būti skaidrios, žiaunos – sodrios spalvos ir nuo žuvies neturėtų sklisti nemalonus kvapas.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Orkaitėje keptas vilkešeris
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Orkaitėje keptas vilkešeris

Ingredientai (2 porcijoms/gaminimo laikas – 30 minučių):

  • 1 didesnis arba 2 mažesni vilkešeriai;
  • pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • jūros druskos;
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • krapų;
  • citrinos;
  • 1 nedidelė cukinija (nebūtinai);
  • bulvių, jei patiekiamos šalia.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C (aš naudoju režimą su ventiliatoriumi). Kepimo popieriumi išklokite didelę negilią skardą (tai svarbu, antraip, gilioje skardoje kepama žuvis gali pradėti troškintis, ne kepti).

2. Jei žuvis, kurią pirkote dar nevalyta, nukirpkite apatinius jos pelekus, nedideliu peiliu pašalinkite žvynus, nuplaukite po šaltu vandeniu ir atsargiai prakirpkite pilvą. Kruopščiai pašalinkite vidinius organus, įskaitant žiaunas. Patariu šios užduoties imtis užsimovus pirštines, kad neįsipjautumėte. Žuvį nusausinkite, dosniai įtrinkite druska bei pipirais ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Pašaukite į orkaitę 20 minučių.

3. Kol žuvis kepa, galite išvirti bulves ir iškepti cukiniją. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėkite vienu sluoksniu ant aliejumi pateptos griliaus keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių, kol suminkštės ir matysis rusvos griliaus juostos. Kartokite su likusiais griežinėliais.

4. Kai žuvis iškeps, pašalinkite odelę ir atsargiai išimkite filė. Patiekite su šlakeliu pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus, cukinijos griežinėliais, bulvėmis ar kitais pasirinktais garnyrais, gausiai apšlakstykite citrinos sultimis.

5. Papuoškite krapais ir juodaisiais pipirais.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Orkaitėje keptas vilkešeris
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Orkaitėje keptas vilkešeris

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius