-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KitchenJulie“ receptas: traškūs migdoliniai sausainiai, puikiai tinkantys dovanoti

Šie sausainukai skirti Kalėdoms, nes, manau, jie puikiai tiks šventei, bet tikrai ne tik jai. Migdolinių sausainukų galite iškepti kelios dienos iki Kalėdų ir iš jų paruošti dovanas, labai gražiai atrodytų supakuoti stikliniuose indeliuose.
Julija Steponavičiūtė ir jos kepti sausainiai
Julija Steponavičiūtė ir jos kepti sausainiai / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Pati šiemet planuoju ruošti būtent namuose gamintas valgomas dovanas: sausainius, granolą, riešutų sviestus, galbūt kepintus ir prieskoniais skanintus riešutus. Negaliu sau leisti pirkti šlamšto tik todėl, kad mūsų visuomenėje suformuota nuomonė „taip reikia“.

Nereikia! Juk jūs patys pasirenkate, kokias vertybes puoselėti savo šeimos ir artimųjų rate. Tikiuosi šiais metais jos bus nuoširdžios.

Jei Kitchenjulie.com sekate jau kurį laiką, tikriausiai žinote, jog nesu nei veganė, nei vegetarė, bet gerbiu kiekvieno mitybos pasirinkimą. Stengiuosi, kad mano receptai atspindėtų būtent tai, ką mėgstu valgyti ir tokius ingredientus, kokius rinkčiausi pati. Man labai patinka daugybė veganinių desertų, tačiau sausanius daug mieliau rinkčiausi tradicinius: su sviestu, cukrumi (visgi renkuosi nerafinuotą rudąjį, o sviesto taip pat dažniausiai ieškau ekologiško) – noriu, kad jie tikrai sukurtų žiemišką jaukumą ir būtų nors kiek nuodėmingi.

Ateity jūsų lauks dar daugybė panašių ir tokia pati daugybė veganinių ar sveikuoliškų skanėstų receptų, nes aš tikiu ir gyvenime vadovaujuosi Balansu.

Ingredientai:

  • 200 g migdolų sviesto;
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros) ar lydyto ghee, arba abiejų mišinio;
  • 1 kiaušinis;
  • 60 g migdolų miltų;
  • 110 g kvietinių miltų (arba begliutenių miltų mišinio);
  • 140 g smulkaus nerafinuoto rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos + 2 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. jūros druskos.

Gaminimas:

1. Išsukite sviestą ir cukrų iki lengvos. balsvos masės. Sudėkite migdolų sviestą, suberkite druską. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite, kad tolygiai pasiskisrytų, o tada dėkite citrinos sultimis nugesintą sodą, vėl išmaišykite.

2. Suberkite ir abiejų rūšių miltus, pamaišykite masę, o tada suformuokite iš jos rutulį ir dėkite į šaldytuvą 20-iai minučių.

3. Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.

4. Naudodami šaukštą iš tešlos formuokite pusrutuliukus ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos didelės skardos. Palikite vietos tarp sausainių, nes kepdami jie plėsis į šonus.

5. Šiek tiek paspauskite kiekvieną sausainį šakute, dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 10 min. arba kol sausainiai taps švelniai rusvi.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Traškūs migdoliniai sausainiai
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Traškūs migdoliniai sausainiai

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius