Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokie puodai turėtų būti kiekvienos šeimininkės virtuvėje

Sutikite, tinkamai parinkti įrankiai, indai ir kita virtuvės technika kaip reikiant palengvina darbą. Daug maloniau valgyti iš puošnių ir dailių indų, taip pat daug smagiau maistą gaminti kokybiškuose puoduose. Kyla klausimas: kiek pastarųjų reikia, kad tiktų visokiems patiekalams ruošti? Sužinokime.
Puodas
Puodas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Virtuvė

Nedidelis puodas su rankena ir dangčiu

1–2 l puodas su rankena yra nedidelis ir patogus pašildyti ar paruošti maistą vienam dviem žmonėms. Pavyzdžiui, grįžtate po darbo ir norite tik pasišildyti sriubos? Tuomet juk visai nesinori šildyti visą didelį puodą, ar ne? Štai nedidelis puikiai tiks ir kiaušiniams virti, padažams ruošti. Trumpai tariant, tai patogus pasirinkimas, kai norite greito rezultato.

Fotolia nuotr./Puodas
Fotolia nuotr./Puodas

Didelis puodas

Pavyzdžiui, 5 l puodas jums tikrai bus pravartus net tada, kai neturite didelės šeimos. Nieko nėra nemaloniau, kai gaminant viskas taškosi į šonus ar pats puodas išbėga. Na, tokiu bėdų jums nekils, jeigu turėsite bent vieną tikrai didelį indą. Tokiame itin patogu ruošti įvairias sriubas, taip pat – makaronų patiekalus, sultinius, kurie gali tapti tikriausiais pagardais ar sudedamosiomis padažo dalimis. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip išvirti skanią šaltieną: 6 svarbiausios taisyklės

Vidutinio dydžio emaliuotas ketaus puodas

Fotolia nuotr./Puodas
Fotolia nuotr./Puodas

Maždaug 3 lpuodas tiks tiek šeimai, tiek porai. Tokiuose labai gerai virti ir troškinti, jie ilgai išsaugo šilumą, todėl drąsiai galite juose ruošti įvairią mėsą – jautieną, kiaulieną, triušieną.

Pamatysite, kad ruošta tokiame puode mėsa bus minkšta ir sultinga.

Vidutinio dydžio puodas

3–4 litrų puodas tiks daržovėms, sriubai, kruopoms, košei virti, kadangi likusieji puodai tam gali būti per dideli, arba per maži. O štai toks įtiks ir išrankiausioms šeimininkėms. Beje, jį nesunkiai paversite ir garų puodu – tereikės įsigyti specialų įdėklą.

Fotolia nuotr./Daržovių sriuba.
Fotolia nuotr./Daržovių sriuba.

Patarimas: stenkitės rinktis tokius puodus, kurių dugnas storesnis. Juose maistas gaminamas tolygiau, ilgiau išlieka šiltas, nepridega. Be to, jame galima ir apkepinti maisto produktus, tad neprireiks traukti keptuvės, kurią vėliau tektų ir ilgai bei nuobodžiai šveisti.

Štai tokia bazinė puodų sudėtis virtuvėje jums pravers visais gyvenimo atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius