Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo paskaninti vandenį iš čiaupo? Pravers ir citrinų žievelės, ir žalumynų šakelės

Kad daugelis geriame nepakankamai vandens, žinome, tačiau ne visi to paisome ir rekomendacijų laikomės. O vertėtų, ypač šiltuoju metų laiku. Tikra laimė, jog Lietuvoje galime gerti vandenį iš čiaupo – jis ir gero skonio, ir neturi prasto kvapo. O kad būtų dar skanesnis, gaivesnis, verta paskaninti priedais. Kurie jų labiausiai tinka?
Aromatizuotas vanduo grafine
Aromatizuotas vanduo grafine / Vida Press nuotr.

Jei norite mėgautis gaiviu, skaniu vandeniu, jums nereikia jokių sirupų, saldiklių ar kitų dirbtinių priedų. Į grafiną supiltą vandenį paskanins paprasti kasdieniai dalykai.

Tiesa, prisiminkite, jog bent šiokį tokį skonio atspalvį vanduo įgaus tik tada, jei su priedais pastovės bent kelias valandas (o galima ir per naktį šaldytuve). Toks aromatizuotas ir paskanintas vanduo gali būti geriamas porą dienų, o tada ruoškite naujo. Beje, ant tų pačių prieskonių ar kitų priedų šviežią vandenį galite užpilti kelis kartus.

Vandens aromatizavimas natūraliais priedais gerai dera su nuostata mažinti švaistymą virtuvėje – kai verdate, kepate ar ruošiate salotas, pagalvokite, gal patiekalui nesunaudotas produkto likutis ar netinkama dalis tiks paskaninti vandeniui. Tai gali būti rozmarinų koteliai, nuo kurių nuskabėte lapelius, citrinos, iš kurios išspaudėte sultis, žievelė (geriau ekologiškos).

Į vandenį galite įmesti kelias šviežio imbiero riekeles, berti tokių prieskonių, kaip pankolio ar kalendros sėklos.

Ilgai mirkyti vandenyje įvairių vaisių ar agurkų riekeles gal ir neverta, tačiau kietesnės žievelės – agurko, obuolio, kriaušės – tam tinka.

Be jau minėtųjų citrinos žievelių, vandenį paskanins ir apelsino, žaliosios citrinos (laimo), greipfruto žievelės (jei vaisiai nėra ekologiški, verta juos pašveisti su soda).

Vida Press nuotr./Šventė lauke
Vida Press nuotr./Šventė lauke

Jei šaldymo kameroje turite šaldytų uogų – aviečių, braškių, serbentų, mėlynių – nedidelę jų saujelę berkite į vandens grafiną ar ąsotį ir dar įmeskite kelias žalumynų šakeles, ypač tinka šviežios mėtos ar citrinžolės stiebelis.

Jei norite prieskoniais paskaninto vandens, įmeskite perpus perskeltą cinamono lazdelę ar vanilės ankštį, kuri tapo nebereikalinga iš jos iškrapščius desertui reikalingas sėklytes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius