Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvai paruošiamas patiekalas miniai: vištienos suktinukai su pesto, pomidorais ir sūriu

Vasarą daugelis dažniau sulaukiame svečių – juk taip gera visam būriui įsitaisyti terasoje ar sodybos kieme ir kokį pusdienį plepėti, juoktis, „ganyti“ vaikus ir mėgautis maistu. O jei laukiate nemažo būrio svečių, pravers patiekalas, kurį paruošite be didelių pastangų, vienu ypu. Tokiai progai ir siūlome vištienos receptą, mėsą čia paskanins sezoninės gėrybės. Skanaus!
Vištiena su pesto ir daržovėmis
Vištiena su pesto ir daržovėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai (6 asm.):

  • 6 vištienos krūtinėlių puselės be kaulų ir odos;
  • 2 mocarelos rutuliukai, supjaustyti piršto storio pagaliukais;
  • 12 džiovintų ir aliejuje konservuotų pomidorų puselių;
  • keli šaukštai pesto padažo (geriau naminiai, bet tinka ir pirktinis);
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 500 g (ar daugiau) mažų pomidoriukų;
  • šviežių bazilikų lapelių, stambiai suplėšytų.

Gaminimas:

1. Kiekvieną vištienos krūtinėlės puselę įpjaukite horizontaliai pusiau, tačiau ne visai pilnai – taip, kad galėtumėte išskleisti lyg atversdami knygą. Atsargiai pamuškite specialiu plaktuku ar kočėlu, stengdamiesi kiek paploninti, tačiau nepažeisti mėsos vientisumo. Kai tai padarysite, kiekvieną mėsos lakštelį pasūdykite ir papirinkite.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Alyvuogių aliejumi pašlakstykite nedidelį kepimo indą aukštesniais krašteliais.

3. Ruoškite suktinukus: kiekvieną vištienos lakštą patepkite pesto padažu, tuomet dėkite porą džiovintų pomidorų puselių, porą mocarelos pagaliukų, o tada viską suvyniokite it vyniotinį. Taip paruoškite visus suktinukus, o tada suguldykite į paruoštą kepimo indą, taip, kad vyniotinio „siūlė“ būtų apačioje. Pašlakstykite aliejumi, dar šiek tiek pasūdykite, papipirinkite ir dėkite kepti.

4. Nuo kepimo pradžios praėjus 15 min. ant viršaus berkite pomidoriukus ir vėl kepkite apie 15–20 min, priklausomai nuo suktinukų storio – mėsa turi būti iškepusi, kiek paskrudusi, o sūris išsilydęs.

5. Leiskite patiekalui kelias minutes pailsėti, o tuomet pabarstykite bazilikais ir galite su visu indu tiekti ant stalo. Šalia tinka virti ryžiai ar makaronai, keptos bulvytės, šviežia šviesi duona, įvairiausios lengvos salotos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius