Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstate naminius dešrainius, bet nerandat skanių bandelių? Išsikepkite jų patys

Dešrainiai – užkandis, kurį paprastai labai mėgsta vaikai, paaugliai, su sąlyga, jog garstyčios nėra „kosmiškai“ aštrios. O dar geriau dešrainių pasiruošti patiems, tada galima rinktis ir skanias dešreles, ir kitus priedus. Bėda, kad nusipirkti gardžių bandelių dešrainiams nėra taip jau lengva. Tad jei turite laiko ir entuziazmo, išsikepkite jų patys. Nieko pernelyg sudėtingo!
Dešrainiai
Dešrainiai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (6 bandelėms):

  • 320 g miltų;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. sausų mielių;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 110 ml šilto pieno;
  • 60 g minkšto sviesto.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje ar elektrinio kombaino inde sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską.

2. Kitame nedideliame dubenėlyje paplakite kiaušinius su pienu.

3. Supilkite pieną ir kiaušinius į sausuosius ingredientus (porą šaukštų plakinio pasilikite), išmaišykite, o kai produktai daugiau mažiau sulips, imkite minkyti. Žinoma, patogiausia tai patikėti aparatui, turinčiam specialų kablį tešlai minkyti.

4. Per 4–5 kartus sudėkite sviestą – naują gabaliuką dėkite tik tada, kai prieš tai dėtasis jau bus įminkytas. Iš viso minkymui skirkite 5–6 minutes (aparatu). O jei tai darysite rankomis, skirkite 9–10 min. Turite gauti glotnią, minkštą, nelimpančią tešla.

5. Palikite tešlą kilti uždengtame inde šiltoje vietoje 1–1,5 val. Laikas priklausys nuo aplinkos temperatūros, o mums svarbu, kad tešlos tūris padvigubėtų.

6. Pakilusią tešlą perminkykite, o tada padalinkite į 6 dalis – stropuoliai tam net gali naudoti svarstykles. Iš kiekvienos dalies rankomis sukočiokite pailgą bandelę, labai svarbu, kad ji būtų tvirta, tampriai sukočiota. „YouTube“ rasite nemažai filmukų, kaip taisyklingai ir paprastai tą padaryti.

7. Sudėliokite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos plačios skardos, pridenkite ir leiskite 30–40 min. pakilti.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros (kaitinimas viršus–apačia). Pakilusias bandeles aptepkite pasiliktuoju pieno ir kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 min., kol gražiai parus.

9. Prieš formuodami dešrainį bandelę įpjaukite horizontaliai – giliai, bet ne tiek, kad ją visiškai perpjautumėte. Bandelės išbus šviežios, jei jas laikysite kambario temperatūroje sandariame inde ar maišelyje. Jas taip pat galima ir užšaldyti.

Vida Press nuotr./Dešrainis
Vida Press nuotr./Dešrainis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius