Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mielinės bandutės su razinomis, kvepiančios šafranu ir apelsinais

Mielines bandeles jų mėgėjai kepa visus metus. Jei rudenį jos įdaromos obuoliais ar varške, žiemą, artėjant Kalėdoms, pats metas jas skanauti su apelsinais, razinomis ir šafranu. Būtent šie 3 priedai paskanina bandutes. Jų receptu dalinamės ir mes. Šafranas suteikia spalvą, apelsino žievelė – aromatą, o razinos ir cukatos – malonaus skonio staigmeną kiekviename kąsnyje.
Bandelės
Bandelės / Vida Press nuotr.

Sudedamosios dalys:

  • 500 g kvietinių miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis šafrano (jei neturite, galite nedėti, tik bandelės bus šviesesnės);
  • 70 g razinų, nuplautų ir nusausintų;
  • 50 g apelsinų cukatų;
  • 1 apelsino žievelės (tik prieš tai nušveiskite su soda);
  • 150 ml vandens;
  • 150 ml pieno;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus (dar šiek tiek ir viršui pabarstyti);
  • 100 g sviesto, supjaustyto kubeliais;
  • 1 plakto kiaušinio.

Gaminimas:

1. Miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druską ir išmaišykite. Suberkite razinas, cukatus ir apelsino žievelę. Išmaišykite.

2. Ant vidutinės kaitros dėkite prikaistuvį, į jį berkite sviesto kubelius. Kai jis ištirps, dėkite cukrų, pilkite vandenį bei pieną. Kaitinkite, kol cukrus ištirps, ir nukaiskite. Kai šis mišinys atvės iki kūno temperatūros (galite patikrinti švariu pirštu), suberkite sutrintus šafrano plaušelius bei mieles, išmaišykite ir leiskite kelias minutes pastovėti.

3. Miltų mišinyje padarykite duobutę ir supilkite skystąjį mišinį. Iš pradžių maišykite, o kai galėsite – pradėkite minkyti. Tai darykite apie 10 min., kol gausite glotnią, blizgią tešlą. Stenkitės berti kuo mažiau papildomų miltų. Minkant tešla taps glotnesnė ir nebe tokia lipni. Išminkytą tešlą suvoliokite į rutulį, dėkite į dubenį, pridenkite rankšluostėliu ar maistine plėvele. Tešlą palikite kilti, kol ji padvigubės. Tai užtruks nuo 1 iki 2 val. (atsižvelgiant į patalpos temperatūrą).

Vida Press nuotr./Bandelių tešla
Vida Press nuotr./Bandelių tešla

4. Pakilusią tešlą išverskite ant darbastalio ir darsyk perminkykite. Išminkytą tešlą padalykite į 12–14 panašių gabaliukų ir formuokite iš jų rutuliukus. Juos dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos ir miltais pabarstytos skardos. Norėdami, kad jie būtų plokštesni – suplokite. Vėl pridenkite rankšluostuku ir leiskite dar 30 min. jiems kilti.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros.

6. Pakilusių bandelių viršų patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite trupučiu cukraus ir druskos. Kepkite 12–15 min., kol bus gražiai rusvos.

7. Ragaukite dar šiltų arba atvėsusių. Labai skanu perpjauti horozontaliai pusiau ir užtepti kokybiško sviesto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius