Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neeiliniam savaitgaliui – ypatingas duetas: traškios stintos ir bananiniai pyragaičiai

Paprastai vasario mėnesį žuvies mėgėjai plūsdavo į Palangą ragauti įvairiai paruoštų stintų. Šiemet to padaryti nepavyks, tačiau gardžiuotis šiomis agurkais kvepiančiomis žuvelėmis tikrai galime kiekvienas. TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti traškių keptų stintų, prie kurių labai tiks naminiai daržovių traškučiai. O konditeris Ali Gadžijevas desertui siūlo pasigaminti nuostabių bananinių sūrio pyragaičių. Jie ne tik labai gardūs, bet ir dailūs.
Skanėstų duetas savaitgaliui
Skanėstų duetas savaitgaliui / TV3 nuotr.

Stintos su traškučiais

Ingredientai:

  • 500 g šviežių stintų;
  • 200 g miltų;
  • 30 g sezamo sėklų;
  • 2 saldžiosios bulvės (batatai);
  • 3–4 burokėliai (nevirti);
  • persilado prieskonių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Nuskusti saldžiąsias bulves ir burokėlius. Supjaustyti labai plonomis riekelėmis (geriausia naudoti specialią tarką). Išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Traškučiai iškeps geriausiai, jei riekelės nesilies viena su kita. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų ir persilado prieskonių. Kepti iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. konvekciniu režimu. Kepant stebėkite daržoves ir, jei reikia, laiką ilginkite. Jei orkaitėje yra džiovinimo programa, galite naudoti ją.

2. Stintas nuplauti ir išvalyti. Į miltus įberti šiek tiek sezamo sėklų, druskos, išmaišyti ir šiame mišinyje apvolioti stintas. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus ir taps auksinės spalvos. Ištraukus dėti ant vienkartinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.

TV3 nuotr. /Stintos su traškučiais
TV3 nuotr. /Stintos su traškučiais

Bananiniai sūrio pyragaičiai

Ingredientai:

migdoliniams trupiniams reikės:

  • 100 g miltų;
  • 100 g migdolų miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g šalto sviesto.

pagrindui:

  • 200 g iškeptų migdolinių trupinių;
  • 50 g sviesto.

bananiniam sūrio kremui:

  • 340 g kreminio sūrio;
  • 100 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 gerai prinokęs bananas;
  • 60 g grietinės;
  • vanilės ekstrakto.

grietinėlės kremui:

  • 300 g grietinėlės;
  • 30 g cukraus.

Gaminimas:

1. Visus trupiniams skirtus ingredientus išmaišyti iki trupinių konsistencijos (gali likti ir didesnių trupinių). Juos kepti iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

2. Iškepusius ir atvėsusius trupinius susmulkinti ir sumaišyti su lydytu sviestu. Šią masę dėti į keksiukų formeles, kaip pagrindą pyragėliams.

3. Kremui skirtus ingredientus sudėti į plakiklio katiliuką ir plakti, kol masė taps vientisa. Gautą kremą išpilstyti į keksiukų formeles ant trupinių pagrindo.

4. Kepti iki 120 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusius sūrio pyragaičius atvėsinti.

TV3 nuotr. /Bananiniai sūrio pyragaičiai
TV3 nuotr. /Bananiniai sūrio pyragaičiai

5. Pyragaičius dekoruoti plakta grietinėle ir uogomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius