Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįmanoma atsispirti: kepti lipnūs vištų sparneliai

Sparneliai – ne itin vertinama vištos dalis, kurią daugelis perka sriubai, sultiniui. Tačiau iš tiesų sparneliai gali tapti net puikia vakarėlio ar šventės pažiba, tereikia juos skaniai iškepti ir išradingai patiekti. Žinoma, kalbama apie neformalią šventę, kur galima valgyti rankomis, negėda apgražti kauliukus, o tada valytis lūpas ir pirštus į servetėles.
Kepti lipnūs sparneliai
Kepti lipnūs sparneliai / Vida Press nuotr.

Iškepus sparnelius pagal receptą, kuriuo dalijamės, jie bus ir traškūs, ir lipnūs, ir šiek tiek salstelėję, ir pikantiškai aštrūs – daug puikių savybių viename patiekale.

Keli patarimai prieš pradedant:

  • Jei tik turite galimybę, naudokite kaimiškų viščiukų sparnelius. Tokie paukščiai auginami geresnėmis sąlygoms, o jų mėsa turtingesnio skonio, be to, patys sparneliai dažniausiai būna dideli.
  • Jei pirkote mėsą iš patikimo pardavėjo, jos nebūtina plauti, tačiau jei labai norite, žinoma, galite. Tik vėliau kiek įmanoma ją nusausinkite.
  • Prieš kepant sparnelius būtina pamarinuoti – mažiausiai valandą, o dar geriau pusdienį. Pirmu atveju tą darykite kambario temperatūroje, antruoju – dėkite į šaldytuvą.
  • Marinatui naudojamas medus, tad kepdami sparneliai karamelizuosis, intensyviai skrus. Nebijokite to, tačiau reaguokite, jei ims juoduoti ir degti – pabaigoje išjunkite kaitinimą iš viršaus ar pridenkite sparnelius lakštu folijos.
  • Prie šių keptų sparnelių idealiai tinka virti ryžiai – lipnūs ar basmati, taip pat lengvos žalėsių salotos ar net vaisiai. Pavyzdžiui, tamsios vynuogės ar papajos dėl gaivumo ir skonių balanso.
  • Jei planuojate vakarienę, skaičiuokite, kad vienas suaugęs žmogus, jei norės pasisotinti, o ne užkąsti, suvalgys 5–6 sparnelius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius