Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: graikiški žuvies kotletai

Ar pamenate žuvies kotletus vaikystėje? Mano laikais žuvies kotletų nereikdavo kaip nors specialiai anonsuoti ar reklamuoti: kvapas po jų kepimo namuose tvyrodavo net kelias dienas! Nes kažkodėl visi įsivaizdavo, kad kotletams geriausiai tinka ta žuvis, kuri jau ne kartą buvo sušaldyta ir atšildyta, kurios jokiam kitam patiekalui jau nepanaudosi, o tokią žuvį sumalus bei sulipdžius į kotletus, yra šansų, kad kaip nors prasta pagrindinio ingrediento kokybė ims ir „pasislėps“...
Nida Degutienė ir jos kepti žuvies kotletai
Nida Degutienė ir jos kepti žuvies kotletai / Nidos Degutienės nuotr.

Tačiau šiais laikais, kai kokybiškos žuvies pasirinkimas tikrai puikus, manau, metas reabilituoti žuvies kotletus! Visų pirma todėl, kad žuvyje esančios omega rūgštys bei naudingi elementai – būtini mūsų kasdieniame racione. Žuvis itin greitai paruošiama, todėl kažin ar yra geresnis pasirinkimas darbo savaitės vakarienei, kai laiko krapštytis virtuvėje daug nėra. O ir pačius klasikinius (ir iš pirmo žvilgsnio nuobodžius) žuvies kotletus, padedant prieskoniams ir priedams, galima paversti vis kitokiu, moderniu, sveiku ir skaniu patiekalu!

Šįkart pristatau jums Graikiją! Šiems žuvies kotletams galite naudoti lašišos filė, tiks ir jūrinis ešerys, menkė ar kitokia žuvis, kokią pačią šviežiausią pavyks nusipirkti. Ir prisiminkite, kad geram rezultatui pasiekti reikia tik šviežių ir kokybiškų ingredientų!

Graikiški žuvies kotletai

Ingredientai (34 asm.):

  • 2 šaukštai bulguro kruopų (skaldytų kviečių);
  • 2 šaukštai vandens;
  • 2–3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas;
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 1 šaukštelis maltų kalendrų;
  • 2 šaukšteliai malto kumino;
  • druskos;
  • grūstų juodųjų pipirų;
  • 2 šaukštai pomidorų pastos;
  • saujelė raudonėlio lapelių, susmulkintų;
  • saujelė mėtų, susmulkintų;
  • 500 g žuvies filė be odos (lašišos, menkės ar kt.);
  • patiekimui: humuso, vyšninių pomidorų, citrinos riekelių, kalendrų ir salotų.

Gaminimas:

1. Bulgurą užpilkite vandeniu ir palikite pabrinkti apie 5–10 min.

2. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus kartu su česnakais ir kalendra bei kuminu, pabarstę druska ir pipirais, kol svogūnai visiškai suminkštės (apie 4–5 min.).

3. Apkepintus svogūnus truputį atvėsinkite, tada sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite išbrinkusius skaldytus kviečius (bulgurą), pomidorų pastą bei gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Smulkinkite pulsuojančiais judesiais, kol masė sušoks į rutulį, taps vientisa, bet ne tyrelė. Jei reikia, pasūdykite.

4. Įkaitinkite likusį aliejų gilioje keptuvėje. Iš žuvies masės formuokite mažus rutuliukus, juos suplokite ir kepkit iš abiejų pusių po 2 minutes, arba kol gražiai apskrus.

5. Patiekite su humusu, vyšniniais pomidorais, pabarstykite mėtų ir kalendrų lapeliais, citrinos griežinėliais, su gaiviomis agurkų ir pomidorų salotomis.

Nidos Degutienės nuotr. /Graikiški žuvies kotletai
Nidos Degutienės nuotr. /Graikiški žuvies kotletai

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius