-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nidos receptas: greitos Cezario salotos

Vasarą tikrai niekam nesinori valandų valandas leisti virtuvėje. Be to, dažnai ir savo įprastą virtuvę vasarą perkeliam į kitą vietą – sodybą, polilsiavietę prie jūros ar ežero, kelionę... Nežinau kaip jūs, bet aš visiškai nemoku šeimininkauti ne savo virtuvėje.
Nida Degutienė ir jos gamintos Cezario salotos
Nida Degutienė ir jos gamintos Cezario salotos / Nidos Degutienės nuotr.

Man netinka peiliai nei dubenėliai, man nepatogios pjaustymo lentos ir netinkami puodai. Ir net jei žinau, kur kas sudėta, maisto gaminimas man dažniausiai būna prievolė, retai kada malonumas! Būtent todėl labai dažnai noriu tokių patiekalų, kuriems pagaminti reikėtų kuo paprastesnių ingredientų ir ypač įrankių, ir kad maistą būtų galima paruošti kuo paprasčiau (bet ir be jokių nuolaidžiavimų skoniui!).

Tokius „pagreitintus“ patiekalus aš vadinu quick fix (greito pagaminimo patiekalai). Dažniausia nukertu ne vieną kampą (ko tikrai nedaryčiau, jei maistą gaminčiau įprastiniu režimu), bet man tokiais atvejais svarbiau greitas ir skanus rezultatas.

Šios Cezario salotos yra iš quick fix serijos. Kaip žinia, svarbiausias Cezario salotų akcentas yra kreminės konsistencijos padažas, kurį gaminant tikrai yra ką veikti. O čia mes imsime ir padažui panaudosime... majonezą, garstyčias ir česnakus. Jis tikrai neturėtų nuvilti net pažengusių gurmanų.

Greitos Cezario salotos

Ingredientai (2 asm.):

  • 300 g vištos krūtinėlių filė;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus + dar šiek tiek pašlakstymui;
  • 1 gūžė romėniškų salotų;
  • 6 valg. šaukšt. sutarkuoto kietojo sūrio (parmezano arba grana padano, arba Džiugo);
  • 3–4 riekelės batono arba bagetės;
  • druskos;
  • pipirų.

padažui:

  • 4 valg. šaukšt. majonezo;
  • 1 maža česnako skiltelė;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • 1 ir 1/2 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. Vusterio (Vorčesterio) padažo.

Gaminimas:

1. Vištos krūtinėlę perpjaukite išilgai taip, kad gautumėte kuo plonesnius kepsnelius. Pašlakstykite juos alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Įkaitinkite keptuvę (arba grilį) ir kepinkite iš abiejų pusių po maždaug 4 minutes, kol mėsa iškeps, bet liks sultinga. Atidėkite į šalį.

3. Batono riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais. Galite juos apkepti toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte vištienos filė, įpylę dar šiek tiek aliejaus. Kepkite, kol apskrus. Galite taip pat pašauti šiuos kubelius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Pašlakstykite aliejumi (aš į aliejų įdedu šiek tiek česnako ir pabarstau druska, kad skrebučiai būtų gardesni) ir kepkite, kol apskrus (atsargiai, nesudeginkite!)

4. Sumaišykite padažą iš visų išvardintų ingredientų. Pagardinkite druska ir pipirais.

5. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais. Sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite padažu. Švelniai (geriausia rankomis) sumaišykite, kad visi lapeliai pasidengtų padažu (galite šiek tiek padažo pasilikti ir juo dar pagardinti keptą vištieną).

6. Sudėkite salotas į lėkštes. Užberkite baltos duonos skrebučiais, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite gabalėliais supjaustytus vištienos gabalėlius ir patiekite.

Nidos Degutienės nuotr. /Greitos Cezario salotos
Nidos Degutienės nuotr. /Greitos Cezario salotos

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius