Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: „sušukuotos“ bulvės – nuostabus garnyras prie mėsos ar žuvies

Garnyrai ir priedai, patiekiami ant šventinio stalo, yra ne ką mažiau svarbūs, nei pagrindiniai patiekalai! Tinkami garnyrai gali pakylėti jūsų mėsiškus šedevrus į dar aukštesnį lygį, o jei prie stalo sėdi vegetarų, jiems garnyras ir bus pagrindinis maistas, kuriuo jie mėgausis.
Nida Degutienė ir jos keptos „sušukuotos“ bulvės
Nida Degutienė ir jos keptos „sušukuotos“ bulvės / Nidos Degutienės nuotr.

Bulvės buvo ir bus pagrindinis lietuviško stalo akcentas. Nėra jokio reikalo nei jų gėdytis, nei vengti. Juk šventės būna ne taip dažnai, kad nepasilepintumėm tuo, kas kiekvienam lietuviui šventa – keptomis apskrudusiomis česnaku pagardintomis bulvėmis. Tačiau aš šiandien jums parodysiu vieną triuką, kaip padaryti, kad paprasčiausios jūsų bulvės taptų viso stalo „vinimi“!

Šias bulves aš vadinu „sušukuotomis“, nes iš tiesų jas reikia šakute (tarsi šukomis) subraukyti prieš kepant. Užtai kepant tie grioveliai tampa tokio traškumo, kad pajustų skirtumą net tie, kurie skeptiškai žiūri į tokius „pagerinimus“. Svarbiausia, kad tokios bulvės tiks tiek su vištiena, tiek su keptu kalakutu, tiek su žuvimi ar jautienos steiku.

„Sušukuotos“ bulvės

Sudedamosios dalys:

  • 6 vidutinio dydžio bulvių, nuskustų ir perpjautų pusiau (apie 1,2 kg);
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • 50 g sviesto (arba lydyto sviesto ghee);
  • 8 česnako skiltelių (nenuluptų);
  • 1/4 stikinės šviežio rozmarino „spygliukų“;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros.

2. Užvirkite didelį puodą vandens. Vaneniui užvirus, sudėkite bulves ir virkite 5 minutes. Nupilkite vandenį, leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti, kad galėtumėte išlaikyti rankoje. Dėkite bulvės puselę nupjauta puse ant pjaustymo lentelės ir šakute „šukuokite“ per visą bulvės plotą.

Nidos Degutienės nuotr. /Ruošiamos bulvės
Nidos Degutienės nuotr. /Ruošiamos bulvės

3. „Sušukuotas“ bulves sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir sudėkite sviesto gabalėlius, česnakus, apibarstykite rozmarinais. Kepkite 50 minučių, maždaug kas 20 min. bulves pavartydami, kad vienodai apskrustų. Iškepusias bulves pabarstykite druska ir patiekite.

Nidos Degutienės nuotr. /„Sušukuotos“ bulvės
Nidos Degutienės nuotr. /„Sušukuotos“ bulvės

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius