Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: vištos kulšelės su bulvėmis, feta ir pikantišku padažu

Kaip ir dažnas jūsų, aš dievinu orkaitėje keptus patiekalus! Tik pagalvokit, koks neįtikėtinas stebuklas įvyksta tada, kai sumeti į skardą kalną skirtingų produktų, uždarai įkaitusios orkaitės dureles ir po valandėlės gali sėsti prie stalo paprastai vakarienei, pasigaminusiai praktiškai be jokių pastangų. Jokio stovėjimo prie viryklės, jokio puodų maišymo ar „dabojimo“, kad neprisviltų. Tiesiog karštis padaro visą darbą taip, kad padriki skoniai suskamba tarsi gerai suderintas orkestras.
Nida Degutienė ir jos gamintas patiekalas
Nida Degutienė ir jos gamintas patiekalas / Nidos Degutienės nuotr.

Orkaitėje, viename "puode" (žinoma, turiu omeny skardas, skardeles ir kitokius indus, kuriuose ta vakarienė kepa) kepti patiekalai man labiausiai patinka kaip paprastų savaitės dienų maistas. Stambiai supjaustyti bulves, svogūnus ar žalumynus galima spėti dar iki nuskambant varpeliui, pranešančiam, kad orkaitės temperatūra jau tinkama priimti skardai.

Kol patiekalas kepa, galima nemažai darbų nuveikti, pagaliau žmoniškai stalą padengti, visus namiškius surinkti, gal net servetėles gražiau sulankstyti. O ir pavalgius plovimo nedaug – tik lėkštės ir ta vienintelė skarda, kurioje patiekalas kepė.

Šis vištienos, bulvių, raudonųjų svogūnų ir česnakų kepinys – jaukus ir paprastas iki negalėjimo. Nepamirškite patrupinti ant iškepusio patiekalo fetos sūrio ir būtinai susimaišykite jogurto ir harisos padažo – jis čia idealiai tinka. Harisą galite pakeisti ir kitokiu aštresniu čili paprikų padažu, kokį turite ar mėgstate.

Vištos kulšelės su bulvėmis, feta ir jogurtiniu harisos padažu

Ingredientai:

  • 500 g nedidelių bulvių, neluptų, gerai nuvalytų, supjaustytų ketvirčiais (arba kitaip, jei bulvės didesnės);
  • 2-3 raudonieji svogūnai, supjaustyti ketvirčiais arba smulkiau;
  • 1 galva česnako, padalinta skiltelėmis, nenuluptomis;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 8 vištos kulšelės, su oda, su kaulu;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė;
  • ½ citrinos sultys;
  • 100 g fetos, patrupintos;
  • petražolių, susmulkintų.

jogurtiniam harisos padažui:

  • 250 g graikiško jogurto;
  • 1 šaukštas harisos arba kitokio aitriųjų paprikų padažo.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.

2. Į kepimo skardą sudėkite bulves, svogūnus, česnako skilteles, viską pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus ir pabarstykite druska bei pipirais, viską gerai sumaišykite (patogiausia ranka). Ant viršaus išdėliokite vištienos kulšeles (odele į viršų), jas patepkite likusiu šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais.

3. Kepkite apie 40-45 min., arba kol vištiena lengvai apskrus, o bulvės bus visiškai minkštos. Išėmę iš orkaitės viską pašlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite nutarkuota žievele, užberkite fetos sūrį ir petražoles.

4. Patiekite su jogurtiniu harisos padažu (tiesiog sumaišykite jogurtą ir harisą).

Nidos Degutienės nuotr. /Vištos kulšelės su bulvėmis, feta ir pikantišku padažu
Nidos Degutienės nuotr. /Vištos kulšelės su bulvėmis, feta ir pikantišku padažu

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius