Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasta, bet labai skanu: kalakutienos maltinukai su cukinija

Su šiuo patiekalu kadaise „nuskyniau“ pergalę žurnalistų kulinariniame konkurse – šefai jį įvertino puikiai, o publika suvalgė akimirksniu. Net kiek gaila, kad kalakutieną ir cukiniją sugalvojau derinti ne pati – receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.
Maltinukai su keptomis daržovėmis
Maltinukai su keptomis daržovėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

maltinukams:

  • 500 g maltos kalakutienos (rinkitės liesą, tačiau standžią, neišpliūrusią – parduotuvėje atidžiai apžiūrėkite);
  • 1 nedidelė nulupta ir burokine tarka sutarkuota cukinija (iš viso apie 200 g);
  • šluotelė svogūnų laiškų;
  • 1 kiaušinis;
  • šluotelė mėtų (nebūtinai);
  • šluotelė kalendrų;
  • žiupsnis maltų gvazdikėlių;
  • 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. maltų kajeno pipirų (nebūtinai);
  • apie 100 ml saullėgrąžų aliejaus (kepimui).

padažui:

  • 200-300 ml natūralaus jogurto (labai tinka graikiškas);
  • 1-2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 didelė sutraiškyta česnako skiltelė;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. malto žagrenio (kitaip – sumac) (nebūtinai);
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis juodųjų pipirų.
Vida Press nuotr./Tarkuota cukinija
Vida Press nuotr./Tarkuota cukinija

Gaminimas:

1. Pirmiausia pagaminkite padažą į dubenį sudėję ir gerai išmaišę visus jam skirtus ingredientus. Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, cukiniją, visus prieskonius, smulkiai kapotus žalumynus bei druską. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius plokščius maltinukus (iš viso apie 18-20).

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltinukus iš abiejų pusių iki auksiškos spalvos – tam užteks apie 4-6 min, ne ilgiau. Nepersistenkite su aliejumi – jo į keptuvę pilkite nedaug, maltinukai neturi jame plaukioti.

5. Atsargiai perkelkite maltinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabaikite kepti orkaitėje – tai užtruks dar apie 15-18 min.

6. Patiekite karštus ar kambario temperatūros su padažu ir lengvomis salotomis ir /ar ryžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius