Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasta, gaivu ir skanu: šviežių vaisių ir uogų salotos

Vasarai vis labiau lepinant saule ir šiluma, parduotuvėse ir turgavietėse akys krypsta į vaisius bei uogas. Lietuviškų braškių jau galima rasti, o vaisių teks gerokai palūkėti, tačiau galima išsirinkti atvežtų iš šiltesnio klimato kraštų. Kai paragausite pačių mėgstamiausių, verta pasiruošti salotų – prieš valgant jas verta atšaldyti, o papildomo aromato suteiks citrusai.
Vaisių salotos
Vaisių salotos / Vida Press nuotr.

Kaip primena pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė Jolanta Sabaitienės, norint išsirinkti geriausius vaisius, pirmiausia reikėtų juos apžiūrėti. Kaulavaisius vertėtų ir švelniai spustelėti – turėtų jaustis šiek tiek minkštumo. Vis dėlto jei persikas ar nektarinas atrodo kietokas, jis per kelias dienas ant palangės baigs nokti. Tačiau derėtų vengti dėmėtų, žalių ar pamėlusių vaisių.

Renkantis melionus ar arbūzus, taip pat reikėtų įvertinti spalvą. Vertėtų rinktis sodriai žalią, nuoseklų juostelių raštą turintį arbūzą. Meliono spalva priklauso nuo rūšies, tačiau taip pat pirmenybę geriau teikti tolygios spalvos vaisiui. Dar vienas populiarus būdas išsirinkti arbūzą – švelniai pabarbenti. Garsas turėtų būti duslus.

123RF.com nuotr./Arbūzas
123RF.com nuotr./Arbūzas

J.Sabaitienė siūlo ir paprastą, tačiau abejingų nepaliksiantį šviežių vaisių ir uogų salotų receptą Jis puikiai tiks karštą vasaros dieną.

Šviežių vaisių ir uogų salotos

Ingredientai:

  • 2 puodeliai supjaustytų braškių;
  • 3 supjaustyti nektarinai;
  • 2 puodeliai supjaustyto arbūzo;
  • 2 supjaustyti apelsinai;
  • 1 puodelis vynuogių;
  • 2 puodeliai šilauogių;
  • ⅔ puodelio šviežių apelsinų sulčių;
  • ⅓ puodelio šviežių citrinų sulčių;
  • žiupsnelis rudojo cukraus;
  • ½ šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės;
  • ½ arbatinio šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai ant nedidelės ugnies užkaiskite puodą ir į jį supilkite apelsinų sultis, citrinos sultis, rudąjį cukrų, sudėkite apelsino ir citrinos žieveles ir pavirkite kelias minutes. Kai puode esančios sultys užvirs, sumažinkite ugnį ir viską patroškinkite apie 5 minutes, kol padažas sutirštės. Puodą nuimkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės ekstraktą ir palikite atvėsti.

2. Dideliame inde sumaišykite visus vaisius ir uogas bei apliekite juos padažu. Viską uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve atvėsti apie 3–4 valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius