Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprastas, bet puikus saldžiųjų bulvių apkepas su šalavijais

Yra gėrybių, kurios savo skoniais ir aromatais dera nepakartojamai! Vienos tokių – saldžiosios bulvės (dar žinomos kaip batatai) bei šalavijai. Saldžiųjų bulvių lengva įsigyti didesnėse parduotuvėse, o šalavijai šiais metais sėkmingai žaliuoja net žiemą (jei neturite žaliuojančių, ieškokite jų šviežių žolelių lentynose). Vos keli ingredientai, šiek tiek laiko ir mėgausitės lengvu, gardžiu patiekalu. Išbandykite!
Saldžiųjų bulvių apkepas
Saldžiųjų bulvių apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • apie 1 kg saldžiųjų bulvių;
  • saujelė šviežių šalavijų, stambiai sukapotų;
  • 5 skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 150–200 ml riebios grietinėlės.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros. Apvalią, kepti orkaitėje tinkamą kepimo formą ištepkite aliejumi.

2. Saldžiųjų bulvių nelupkite, tačiau labai gerai nušveiskite šepetėliu ar kempine, o tada supjaustykite kuo plonesniais – apie 2 mm storio – griežinėliais. Dėkite juos į didelį dubenį, suberkite šalavijus, sutraiškytus česnakus, druską ir labai gerai rankomis viską išmaišykite, kad priedai tolygiai pasiskirstytų.

Vida Press nuotr./Šalavijas
Vida Press nuotr./Šalavijas

3. Dėliokite bulvių skilteles paruoštame kepimo inde glaudžiai sustatydami taip, kad į viršų žvelgtų odelės (taip, kaip matyti nuotraukoje). Jei sudėliojus visas bulves inde dar liko priedų – šalavijų, česnakų, pabarstykite jais viršų.

4. Uždenkite indą folija ir dėkite į orkaitę. Kepkite 45 min. Praėjus šiam laikui, foliją nuimkite, supilkite į kepimo indą grietinėlę ir kepkite jau neuždengę apie 25 min. – bulvės turi būti minkštutėlės, apkrudusios, o grietinėlė gerokai sutirštėjusi.

5. Tiekite karštą ar kambario temperatūros. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius