-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis lėkštėje: ispaniškas kalakutienos vyniotinis, puikiai tinkantis Velykoms

Pamenu, jog prieš kiekvienas didžiąsias šventes virtuvėje vykdavo tikras gaminimo maratonas, kurio metu būdavo susukamas ne vienas naminis mėsos vyniotinis. Tuo metu atrodė, kad sukt vyniotinius yra mamų darbas, kurį joms ir paliksime... Tačiau besidomint Ispanijos virtuve ir ieškant tradicinių patiekalų akį patraukė būtent vyniotinis! Taigi, atidėjusi principus į šalį, pasiraitojau rankoves ir... rezultatas buvo toks geras, kad dabar vaikai nuolat prašo kepti šį vyniotinį.
Ispaniškas kalakutienos vyniotinis
Ispaniškas kalakutienos vyniotinis / Tinklaraštininkų nuotr.

Taigi, šventinis kalakutienos vyniotinis, pagardintas trumais, besivadinantis „Pavo Trufado de Navidad“. Paprastai šį vyniotinį ispanai kepa Kalėdoms, tačiau neabejoju, jog ir Velykų stalui jis bus puikus pasirinkimas.

Ispaniškas kalakutienos vyniotinis

Ingredientai:

  • 1 kg kalakuto krūtinėlės;
  • 2 svogūnai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 250 g grybų;
  • 100 g rūkytos šoninės;
  • 400 g vytinto Serano kumpio;
  • 10 g trumų;
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 400 g špinatų;
  • šviežių pertražolių;
  • 100 g pelėsinio sūrio.

Gaminimas:

1. Iš kalakutienos krūtinėles padarome išklotinę ir nestipriai pamušame, kad išsilygintų ir būtų lengviau suvynioti. Ištriname alyvuogių aliejumi (galima su trumais), pagardiname rūkytos paprikos milteliais, pipirais, druska, čiobreliais. Susukame ir leidžiama pasimarinuoti, kol paruošime įdarą.

2. Įdarui pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei smulkiai pjaustytą rūkytą šoninę. Kai apkepa, sudedame smulkiai pjaustytus grybus, česnaką, nepagailime rūkytos paprikos miltelių, beriame pagal skonį pipirų ir druskos. Apkepus grybams, sudedame smulkintus džiovintus pomidorus, špinatus, petražoles. Pakepame dar 3–5 min., kol suglebs špinatai. Galiausiai sudedame smulkintus trumus.

3. Ant lygiaus paviršiaus iš Serano kumpio griežinėlių padarome savotišką vientisą paklotą, ant jo klojame kalakutienos išklotinę, sudedame įdarą, jį apibarstome pelėsiniu sūriu ir viską susukame.

4. Kepame orkaitėje (o jei tik turite galimybę, tuomet grilyje), 200 °C laispnių temperatūroje 40 minučių.

5. Iškepto vyniotinio neskubėkite pjaustyti, leiskite „pailsėti“ bent 10 minučių, tada jis mažiau byrės.

6. Garnyrui patiekite keptų bulvyčių. Mes itin mėgstame jas paruošti štai taip: supjaustykite bulves 1 cm skersmens šiaudeliais. Keptuvėje išlydykite sviestą (maždaug 5 didelėms bulvėms reikia apie 50–60 g sviesto), jame mažoje kaitroje pakepkite šviežią rozmarino šakelę. Bulves pagardinkite druska, apipilkite lydytu sviestu su rozmarinu ir kepkite apie valandą iki 200 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Pabaigoje, jei reikia, įjunkite vėjelį, kad šiek tiek apskrustų.

Tinklaraštininkų nuotr./Ispaniškas kalakutienos vyniotinis
Tinklaraštininkų nuotr./Ispaniškas kalakutienos vyniotinis

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius