Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai, kaip paruošti grilį kepimui ir 2 marinatų receptai – jautienai ir vištienai

Nepaisant karštų dienų, ilgi vasaros vakarai ir bent kelioms valandoms atlėgstanti kaitra įkvepia pasisukioti prie grilio. Kokių taisyklių verta paisyti ir kokius naujus marinatus išbandyti?
Marinuojama mėsa
Marinuojama mėsa

Kaip prekybos tinklo „Rimi“ pranešime žiniasklaidai teigia ekspertai, lauko grilio sėkmė priklauso ne tik nuo gerai pamarinuoto produkto, bet ir nuo tinkamo grilio parengimo. Dujinis jis ar anglimi kūrenamas – didelio skirtumo nėra, svarbiausia – teisingai valdyti jo temperatūrą ir kepti gerai paruoštą maistą. Štai keli naudingi patarimai:

  • Grilį reikėtų pasiruošti iš anksto. Tinkamai jį nuvalyti rekomenduojama dar prieš kepant, sulaukus, kol kiek įkais. Tai padės lengviau pašalinti nuo praėjusio kepimo likusius ar per laiką susikaupusius nešvarumus.
  • Prieš kepant vertėtų ištepti kepimo paviršius aliejumi. Tam pasitarnaus žnyplėmis į aliejų pamirkyta servetėlė. Ja reikėtų švelniai ištepti kepimo paviršius. Tai padės užtikrinti grilio švarą ir apsaugoti maistą nuo prikepimo.
Kepimui ant grilio paruošti ingredientai
Kepimui ant grilio paruošti ingredientai
  • Reikėtų atkreipti dėmesį į ugnies ar anglių kaitrą. Jeigu po ranka neturite termometro, galima pasitelkti „rankos testą“. 5 centimetrų atstumu nuo grotelių delną reikėtų išlaikyti bent 2 sekundes. Tai reikš, kad ugnis yra labai kaitri, o išlaikius 5 sekundes, bus pasiektas vidutinis kaitros lygis. Žemiausias jis tada, kai delną pavyksta išlaikyti iki 10 sekundžių. Tinkamą karščio lygį reikia parinkti atsižvelgiant į kepimui pasirinktą produktą.

Kai grilio priežiūros taisyklės perprastos, metas rinktis, ką kepti. Prekybos tinklo gamybos vadovė Aistė Rasmussen dalinasi dviem nuostabių marinatų receptais.

Marinatas jautienai (1 kg)

Marinavimui naudokite kefyrą, į kurį įdėkite po nemažą žiupsnį petražolių, kalendros, pagardinkite juodaisiais pipirais, 4–5 skiltelėmis česnako ir pora šaukštų saldžių garstyčių.

Jautienos nugarinę ar kumpį supjaustykite 1–1,5 cm storio kepsneliais bei užpilkite marinatu.

Rekomenduojama marinuoti bent porą valandų arba per naktį.

Ant iešmo veriama mėsa
Ant iešmo veriama mėsa

Marinatas vištienos sparneliams (1 kg)

Vištienos sparnelių vidurines dalis (ar visus sparnelius, kaip kam skaniau) užpilkite 3–4 šaukštais kepintų sezamų aliejaus, 2 šaukštais sojos padažo, 2 šaukštais natūralaus medaus, įdėkite 4–5 skilteles česnako, šaukštą sezamo sėklų, supjaustykite mažą aitriąją papriką ir įberkite žiupsnelį pjaustytų kalendrų.

Marinuoti reikėtų bent porą valandų arba per naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius