Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 28

Patarimai konservuojantiems agurkus: kam reikia šalčio vonelės ir serbentų lapų?

Liepą – pats agurkų sezonas, jų gausu daržuose ir prekyvietėse. Nors skanu triaukšti šviežius agurkėlius, verta bent šiek tiek jų užkonservuoti. Gal net ne dėl to, jog žiemą jų trūktų šviežių, nebūtų galima įsigyti ir konservuotų, bet dėl įdomesnio, pikantiškesnio skonio. Pagaliau, jei agurkų užaugo itin daug, juk reikia kaip nors sudoroti tą derlių.
Rauginti agurkai
Rauginti agurkai / Vida Press nuotr.

Tie, kas agurkus konservuoja metų metus, paprastai turi savų patikrintų receptų. Kita vertus, net ir patyrusiems pasitaiko nesėkmių – tai agurkai stiklainyje minkšti, tai jie nusprendžia išvis iš stiklainių pabėgti. Štai keli naudingi patarimai, praversiantys ir naujokams, o gal ne visi girdėti ir patyrusiems.

Idealu – nedideli, tvirti agurkai. Nesvarbu, agurkus marinuojate ar raugiate, rinkitės mažiausius ir tvirčiausius. Jie net po ilgesnio buvimo stiklainyje išliks traškūs, nesuminkštės. Ir priešingai – jei konservuosite didelius, peraugusius, jau suminkštėjusius agurkus – rezultatas bus tik pusėtinas ar visai prastas. Taigi nenudžiugins.

Į stiklainius – švieži agurkai. Jei priskynėte ar nusipirkote agurkų, nelaikykite jų, konservuokite ilgai nedelsdami. Kuo greičiau po nuskynimo bus užraugti ar užmarinuoti agurkai, tuo jie bus skanesni. Beje, žinovai teigia, jog konservavimui agurkai paprastai skinami ryte.

123RF.com nuotr./Agurkai
123RF.com nuotr./Agurkai

Ledinės maudynės. Jei ką tik nuskintų agurkų iš karto užraugti nepavyko ar pirkote jų ir nelabai žinote, kada skinti, šį tą galima pataisyti. Prieš konservuojant agurkus reikėtų palaikyti šaltame vandenyje. Jei vanduo itin šaltas, su ledukais, tuomet užteks nuo pusvalandžio iki valandos, jei be ledukų, tuomet laikykite 3–5 val. Tokiu būdu agurkai įgaus tvirtumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius