Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „30 geriausių restoranų“ pristato naujieną gurmanams

Kasmet vis daugiau dėmesio sulaukiantis Lietuvos restoranų reitingavimo projektas „30 geriausių restoranų“ šiemet pristato naujieną. Iki pagrindinių geriausių šalies restoranų rinkimų yra organizuojamas „Iittala restoranų radaras“. Jo tikslas – aplankyti ir pristatyti ryškiausius debiutus Lietuvos restoranų pasaulyje.
Restorano „Health“ patiekalai
Restorano „Health“ patiekalai / Restorano archyvo nuor.

„Pernai paskelbus geriausių restoranų trisdešimtuką pirmose gretose puikavosi keli naujai atsidarę restoranai, apie kuriuos plačiai dar nebuvo gerai žinoma. Tai sukėlė klausimų – kaip ir kodėl jie buvo įvertinti geriau nei, tarkime, 20 metų veikiantis klasikinis restoranas. Todėl šiemet iki pagrindinio akademijos balsavimo pradžios nusprendėme viešai pristatyti dėmesio vertus restoranus-naujokus ir taip praplėsti vertinimų lauką“, – pasakoja Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Petrukaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Petrukaitis

„Iittala restoranų radaras“ kas savaitę, ketvirtadieniais, projekto puslapyje ir portale 15min apžvelgs po vieną akademijos narių pasiūlytą iki vienų metų veikiantį dėmesio vertą restoraną.

Situacija Lietuvos restoranų versle, pasak L.Petrukaičio, kasmet vis įdomesnė ir konkurencingesnė: „Nauji restoranai praveria duris kone kas savaitę, tačiau išsilaiko tikrai ne visi. Mūsų tikslas pristatyti tuos rinkos naujokus, kurie galimai greitu metu gali tapti rimtais restoranų rinkos dalyviais dėl savo kokybės, kūrybiškumo, sukauptos patirties ir išskirtinumo.“

Dovilės Rozmanaitės-Bružienės nuotr./Restorano „Amandus“ patiekalas Dovilė Rozmanaitė Bružienė
Dovilės Rozmanaitės-Bružienės nuotr./Restorano „Amandus“ patiekalas Dovilė Rozmanaitė Bružienė

Per 2017 m. bent keli gerai žinomi šefai atsidarė savo restoranus, taip pat atsirado įdomios koncepcijos diferencijuoto maisto restoranų, neapsieita ir be labai ambicingų projektų. Visus juos pristatys išsamus „Iittala restoranų radaras“.

„Iittala“ palaiko šią „30 geriausių restoranų“ idėją, t.y. pristatyti išskirtinius naujokus Lietuvos restoranų rinkoje. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes. Tikime, kad šis projektas atras naujas vietas, kuriose žmonės galės patirti pačius geriausius gastronominius įspūdžius. Taip pat tikimės, kad dalis jų vėliau pateks ir į 2018 m. 30 geriausių restoranų Lietuvoje sąrašą“, – bendradarbiavimo priežastis vardija „Iittala“ produkto vadovė Eglė Paškauskienė.

Restorano archyvo nuor./Restorano „Health“ patiekalas
Restorano archyvo nuor./Restorano „Health“ patiekalas
Restorano archyvo nuor./Restorano „Amandus“ patiekalas
Restorano archyvo nuor./Restorano „Amandus“ patiekalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius