Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusryčiams ar saldžiam pasilepinimui – moliūgų duona su graikiniais riešutais

Kai išaušta diena, per kurią, atrodo, taip ir neprašvinta, nelieka nieko kito, tik panirti į darbus, o kartais dar pasvajoti apie Kalėdas, uždegti kvapnią žvakę ir lepintis jaukiais kepiniais. Vienu tokių galėtų būti moliūgų duona (o iš tiesų tai pyragas!), kurią smagu valgyti pusryčiams, o lygiai taip pat – priešpiečiams ar prie popietės arbatos.
Moliūgų duona su graikiniais riešutais
Moliūgų duona su graikiniais riešutais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė moliūgo tyrės (moliūgą iškepkite ar išvirkite garuose, sutrinkite ir nuvarvinkite; plačiau apie moliūgų tyrę rašėme ČIA);
  • 150 g cukraus (idealu, smulkaus rudojo, bet tinka ir paprastas);
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 250 g miltų (galite naudoti speltų, o jei naudosite kvietinius, dalį galite berti viso grūdo);
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • 2 valg. šaukšt. grietinėlės ar riebaus pieno;
  • 100 ml rapsų, saulėgrąžų ar kito neutralaus skonio bekvapio aliejaus;
  • sauja graikinių riešutų, trumpai pakepintų ir stambiai sukapotų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių.
  • 0,5 arbat. šaukšt. imbiero miltelių;
  • žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pailgą kekso formą ištepkite sviestu ar trupučiu aliejaus ir išklokite kepimo popieriumi.

2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus – miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius.

3. Į kitą didesnį dubenį supilkite moliūgų tyrę, aliejų, muškite kiaušinį, gerai išmaišykite plakimo šluotele. Suberkite ir cukrų, supilkite ir grietinėlę ar pieną ir darsyk gerai išmaišykite.

4. Sausuosius ingredientus suberkite į šlapiuosius, švelniai mentele viską išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų. Galiausiai supilkite riešutus ir darsyk atsargiai permaišykite.

Vida Press nuotr./Moliūgų duonos su graikiniais riešutais ruošimas
Vida Press nuotr./Moliūgų duonos su graikiniais riešutais ruošimas

5. Krėskite gautą gana tirštą masę į paruoštą kepimo formą bei dėkite į orkaitę kepti. Kepkite apie 50 min. arba kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.

6. Ištraukus iš orkaitės leiskite kepiniui kelias minutes pailsėti formoje, o tada su visu kepimo popieriumi iškelkite iš formos ir leiskite galutinai atvėsti (idealu – ant kepinių vėsinimui skirtų grotelių).

Vida Press nuotr./Moliūgų duona su graikiniais riešutais
Vida Press nuotr./Moliūgų duona su graikiniais riešutais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius