Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusryčiams ar užkandžiui – rudeniškas sumuštinis su keptomis voveraitėmis

Grybų sezonas Lietuvoje ne toks ir trumpas, tačiau jis jau rieda į pabaigą. Tad jei nusišypsojo laimė prisirinkti ar nusipirkti gražiųjų voveraičių, suskubkite pasiruošti su jomis paprastą, tačiau itin gardų sumuštinį. Be grybų, jam dar reikės ruginės duonos, mėgstamo kreminio sūrio ir žiupsnelio šviežių petražolių. Užtikriname – vien dėl šio sumuštinio jūs lauksite naujo šviežių voveraičių sezono!
Sumuštinis su keptomis voveraitėmis
Sumuštinis su keptomis voveraitėmis / 15min nuotr.

Šį sezoninį sumuštinį paruošėme su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, išsaugojus originalų receptą ji kepama ne pirmą dešimtmetį ir dabar yra dar patogesnės formos. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių - dėl šių savybių ji itin mėgstama ir vertinama. „Rugelio“ duona patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto.

„Rugelio“ sumuštinis su keptomis voveraitėmis ir kreminiu sūriu

„Rugelio“ duoną šiam sumuštiniui trumpai paskrudinome skrudintuve (jei šio neturite, galite trumpai pakepti sausoje keptuvėje arba išvis neskrudinti) - taip ji tapo švelniai traški ir dar kvapnesnė. Voveraites trumpai apkepinome svieste, taip jos įgavo dar daugiau aromato. Ant duonos tepėme kreminio sūrio, klojome storą sluoksnį voveraičių ir galiausiai jas pabarstėme petražolėmis. Išbandykite šį derinį ir jūs!

Beje, jei manote, jog nesuskubsite tokio sumuštinio pasiruošti ryte, drąsiai ruoškite jį ir kaip užkandį bet kuriuo dienos metu, nepadarys jis gėdos ir kaip vaišės svečiams.

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 2 riekelės duonos „Rugelis“;
  • mėgstamo kreminio sūrio (jei tik mėgstate, rinkitės ožkų pieno);
  • gabaliukas sviesto;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 svogūno;
  • 1 sauja šviežių voveraičių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šakelė šviežių petražolių.

Gaminimas:

1. Voveraites nuvalykite, jei jos stambios, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustykite kuo smulkiau. Duoną trumpai paskrudinkite.

2. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą bei alyvuogių aliejų. Suberkite svogūną ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės. Berkite ir voveraites, pagardinkite jas druska, pipirais, kepkite pamaišydami, kol išgaruos iš grybų išsiskyrusios sultys, voveraitės kiek sukris. Palikite kelioms minutėms, kad atvėstų.

3. Tuo metu sukapokite petražoles, o duonos riekeles aptepkite kreminiu sūriu.

4. Ant sūriu apteptų riekelių negailėdami dėkite voveraičių, viršų pabarstykite petražolėmis ir, jei mėgstate aštriau, dar trupučiu šviežiai maltų juodųjų pipirų. Valgykite iškart!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius